У місті Ковель в коридорі зальноосвітної школи №12 розмістили подарунковий сертифікат від кандидата в народні депутати Степана Івахіва на будівництво стадіону біля цього навчального закладу. В сертифікаті навіть зазначено  суму 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Народний депутат Степан Івахів балотується по 21 виборчому округу (м. Ковель). Він є діючим народним депутатом, бо переміг на виборах в 2012 році.

Відкриття стадіону відбулося 20 жовтня.

За словами заступника директора по господарській частині ЗОШ № 12 Степан Івахів вручив сертифікат ще 1 вересня 2014 року.

Зараз сертифікат розміщений у коридорі школи.

Цікаво, що в цій школі також знаходиться дільнична виборча комісія № 071017, де відбудеться голосування 26 жовтня.

Всі виборці будуть йти через цей коридор, щоб здійснити своє волевиявлення.

V sertyfikat 

V DVK

Варто нагадати, щоспостерігачі ОПОРИ вже повідомляли про те, як кандидат в депутати Степан Івахів в жовтні використовував діяльність благодійного фонду “Патріоти Волині” для агітації.

Цього ж дня, 20 жовтня, у будинку культури в Старій Вижівці відбулася зустріч кандидата в народні депутати Степана Івахіва з виборцями. Представив присутнім Степана Івахіва начальник відділу культури Старовижівської РДА Петро Філюк.

У своєму виступі Івахів сказав, що фонд “Патріоти Волині” непогано попрацював на окрузі. Згадав він і про Громадський рух “Чесно”, мовляв організація підтвердила, що він не голосував за закони 16 січня. Також нардеп зауважив, що Громадянська мережа ОПОРА його контролює, а він все робить правильно.

Степан Івахів сказав, що підписаний закон про посилення кримінальної відповідальності за підкуп виборців, зазначивши, “якщо є запитання матеріального характеру, то тут присутній представник благодійного фонду і після зустрічі, коли кандидат  вийде, бажаючі можуть поспілкуватися з ним”.

Після зустрічі з кандидатом на сцену піднявся  його помічник Валерій Черкаска і вручив людям подарунки.

Від фонду вручали: автобус для будинку культури для ансамблю «Жайвір», шкільну дошку та комп’ютер для ЗОШ, холодильник для амбулаторії, 3 волейбольні м’ячі для ДЮСШ, реанімобіль «Mерседес» 515 для центральної районної лікарні (ще на розмитнені).

Валерій Черкаска також назвав двох учасників АТО, які мають приїхати за адресою в м.Ковель, Незалежності, 94 для того щоб отримати  по 10 тисяч гривень.

Таким чином кандидат і надалі використовує для своєї виборчої кампанії благодійний фонд, попри те, що такі дії мають ознаки підкупу виборців.

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
 
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережазалучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.