У рамках агітаційного візиту на Волинь політик Тарас Стецьків у Луцьку заявив, що “Громадянська позиція” пропонувала “Волі” і “Самопомочі”разом іти до Верховної Ради. У “Самопомочі” цю заяву заперечують.

Громадський та політичний діяч Тарас Стецьків (№7 у передвиборчому списку партії «Громадянська позиція») на прес-конференції 20 вересня у Луцьку повідомив, що до старту виборчої кампанії «Громадянська позиція» пропонувала партіям «Самопоміч» та «Воля» разом йти на позачергові вибори до Верховної Ради України. Однак згадані ним політичні сили вирішили піти самостійно.

«Ми до старту виборчої кампанії пропонували «Самопомочі» і «Волі» сформувати спільний список, щоб йти разом на вибори і не розпорошувати сили. Але вони прийняли інше рішення, вирішили самостійно піти», - сказав Тарас Стецьків.

Член політради Об’єднання "Самопоміч" Остап Процик у коментарі Громадянській мережі ОПОРА заявив, що жодних переговорів щодо об’єднання на парламенстькі вибори 2014 з партією “Громадянська позиція” не було.

«Одним з критеріїв вибору союзників для нас є відсутність у списках партнерів колишніх народних депутатів.Ми дійсно вели консультації з представниками “Демократичного альянсу” з ініціативи його лідера Василя Гацька. Враховуючи, що ми ставили собі за мету об’єднання нових демократичних реформаторських сил, ми були готові до такого союзу. Зрештою, такі наші наміри звершились об’єднавчим процесом з партією "Воля", експертами "Реанімаційного пакету реформ", керівництвом батальйону “Донбас”», - зазначив Остап Процик.

«Натомість, партія “Демократичний альянс” вирішила йти на вибори у списку партії "Громадянська позиція". Ми з повагою поставились до такого рішення колег та побажали їм успіхів на виборах», - додав він.

За коментарями звертайтеся:

Мая Голуб
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
[email protected]

Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережазалучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.