Псування виборчої агітації у Хмельницькому розпочалося з білбордів партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна" із зображенням лідера. Зокрема, зображення Сергія Тігіпка обстріляне з пейнтбольного обладнання на плакатах, встановлених на вулиці Купріна. Це територiя одномандатного виборчого округу № 187. На них, до речі, не виявлено вихідних даних про замовника, хоча виборчий список партії у Центральній виборчій комісії зареєстровано ще напередодні, а поданий до ЦВК за тиждень до події. Це є порушенням ч.23 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

1 xm-bord Tigipka

 

В одномандатному виборчому окрузі №187, на якому зіпсовано білборд, не висунуто нікого з представників «Сильної України». Висуванці цієї політичної сили - Володимир Волянський (ОВО № 190 з центром у Шепетівці) та Олександр Островський (ОВО № 191 з центром у Старокостянтинові).

«Розміщення зовнішньої політичної агітації – це прерогатива центрального виборчого штабу нашої партії, і ми на місці не маємо на те впливу. Хоча спостерігати це неприємно», - повідомив ОПОРІ керівник виборчої кампанії на громадських засадах і фігурант виборчого списку «Сильної України» Віталій Олуйко. « Це може бути звичайним хуліганством, але ймовірніше – до цього можуть вдатися наші опоненти. Не секрет, що перед висуненням партійних списків на вибори до Сергія Тігіпка зверталися з Партії регіонів і Партії Розвитку України. Був намір використати його рейтинг у створенні свого Опозиційного блоку».

Всього у виборчому списку «Сильної України» представлені семеро кандидатів від Хмельницької області. Тиждень тому обласна організація партії Сергія Тігіпка закликала всіх учасників виборчого процесу провести нинішню виборчу кампанію під гаслом «Вони воюють – ми піклуємося при них!»: не займатись популізмом чи підкупом виборців, не витрачати величезні кошти задля піару. Натомість спрямувати їх на допомогу захисникам України.

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                 У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.