Кандидату в народні депутати України на виборчому окрузі 106 Андрію Фурману жінка розпилила в обличчя газовий балончик, пошкодивши сітківку ока. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, 25 липня, біля приміщення окружної виборчої комісії № 106 у Сєвєродонецьку спостерігачі ОПОРИ зафіксували людей, які прийшли підтримати кандидата в народні депутати Юрія Фурмана. Туди ж на місце приїхав інший кандидат в нардепи, що балотувався у 106-му ВО, Андрій Фурман. Між сторонами кандидатів виник конфлікт, в результаті якого жінка, яка за попередньою інформацією є довіреною особою Юрія Фурмана, розпилила суміш із газового балончика прямо в обличчя Андрію Фурману.

Внаслідок цих дій постраждав не тільки кандидат, а й люди, які знаходилися поруч із ним. Наразі Андрій Фурман госпіталізований до лікарні, за попередньою інформацією у нього пошкоджено сітківку ока.

Поліція Луганської області повідомляє, що наразі ведуться оперативно-слідчі дії та встановлюються деталі події, а жінку опитують співробітники слідчо-оперативної групи.

                                                  

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)