Щодо факту недобросовісної агітації в день голосування спостерігачам ОПОРИ повідомила мешканка 123 виборчого округу. За словами пенсіонерки, їй зателефонували із невідомого номера. До жінки конкретно звернулися «Галина Василівна» і представилися від політичної партії «Європейська Солідарність». Жінку запитали, чи вона вже проголосувала? Почувши відповідь «ні», їй у телефонній розмові порадили все-таки піти на дільницю та «зробити правильний вибір». Також по той бік слухавки закликали агітувати і сусідів.

Громадянська мережа ОПОРА зателефонувала за цим номером, який надала пенсіонерка. Дівчина ще не почувши запитання від ОПОРИ одразу сказала «вас вітає штаб «Європейська Солідарність». Коли співрозмовниця почула, що представниця ОПОРИ ще не проголосувала їй відповіли: «Ми залучаємо побільше людей, щоб вони проголосували, зробили свій вибір, залучали родичів, щоб всі йшли на вибори. Просто підіть, проголосуйте. - Навіть якщо не за вас? - Так, навіть якщо не за нас».

На запитання, звідки у дівчини мій номер, хоча зазначимо, ми самі зателефонували, вона відповіла: «Номер мабуть ви давали, коли ходили з агітацією по селах. Ми голосувати залучаємо більше людей. Ми не агітуємо іменно за нас, а залучаємо якомога біліше людей. Ми просто обдзвонюємо. Ми працюємо від штабу по Золочівському районі».

Громадянська мережа ОПОРА залишає право на відповідь політичній силі щодо цієї ситуації.

За коментарями звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.