Вранці  17 липня працівники сільського клубу с. Високе  Прилуцького району (ОВК № 210) , де знаходиться дільнична виборча комісія № 740634, побачили пошкоджені вхідні двері і викликали правоохоронців та очільників комісії.  При перевірці виявилось, що зник один плакат з передвиборчою програмою кандидата в народні депутати. Пізніше інформаційну листівку  знайшли  на околиці села і повернули на дільницю.

Зі слів голови ДВК № 740634 Михайла Ведмідя, невідомі  зламали двері і викрали плакат кандидата по ВО № 210 Василя Приходька (народився 25 лютого 1942 року в селі Дубрівка  Баранівського району Житомирської області, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в місті Шепетівка Хмельницької області, самовисування).

«Потім плакат знайшли на околиці села, валявся брудний, ногами потоптаний, його нам повернула поліція», - сказав Михайло Ведмідь.

Речниця Чернігівського обласного управління поліції Юлія Ковтун повідомила, що інформація про цей випадок внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводиться перевірка.

На дільниці № 740634  21 липня мають проголосувати 68 мешканців сіл Високе  та Заудаївське  Прилуцького району. Обиратимуть вони з 18 кандидатів,  двоє з яких мають однакове прізвище  Приходько, плакат одного з них вкрали з дільниці. Інший самовисуванець, Борис Приходько, народився 23 сiчня 1973 року в смт Лосинівка Ніжинського району Чернігівської області, освіта вища, радник, ТОВ «Кредитна установа «Кредит-Комерц», безпартійний, проживає в місті Києві). 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)