Два кандидати в народні депутати України по 129-му виборчому округу (м. Миколаїв) - самовисуванець Денис Жело та кандидат від політичної партії  «Слуги народу» Ігор Копитін здали аналізи на вміст наркотиків у крові. 

Так, 16 липня з даною ініціативою виступив Денис Жело.  На своїй сторінці в соцмережі Facebook він записав відеозвернення до своїх опонентів.

«Нероби та наркомани не будуть ще п’ять років правити нашою країною.  Якщо ви хочете бути чесними та відкритими перед своїми виборцями, приходьте, чекаємо на вас завтра», − сказав кандидат у нардепи.

Підтримав його й Ігор Копитін. Обидва кандидати здали аналізи на вживання кокаіну та канабіоідів (каннабіс) в одній з лабораторій Миколаєва. Результати стануть відомі  через 8-10 робочих днів, тому що аналізи будуть направлені на дослідження до Німеччини.

Як пояснив спостерігачу ОПОРИ Денис Жело, ідея здати аналізи виникла в результаті зустрічі з виборцями.

«Люди вважають, що у парламенті є тільки корупціонери та наркомани. Тому я запропонував всім кандидатам пройти дослідження в незалежній клініці на вживання наркотиків, щоб показати стан свого здоров’я…» − говорить кандидат.

За словами Ігоря Копитіна, він підтримав ініціативу Дениса Жело, тому що в парламент повинні пройти люди, які не мають залежності від наркотичних речовин. 

Не лише кандидати з Миколаївщини здавали такі аналізи – у Кіровоградській області з подібною ініціативою до місцевого наркодиспансеру звернулися п’ятеро кандидатів.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)