Станом на 15 липня, двоє кандидатів у народні депутати, які балотуються по одномандатних виборчих округах Рівненської області, не подали до окружних виборчих комісій проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчого фонду. Загалом, не дотримались термінів подачі звітів шестеро кандидатів у нардепи. Відповідно до Закону, кінцевий термін подачі проміжних звітів – до 12 липня включно. 

До окружної виборчої комісії 152 виборчого округу (місто Рівне) усі кандидати у народні депутати вчасно подали проміжні фінансові звіти. Про це для ОПОРИ повідомив голова ОВК Петро Трофімук.

Кандидатка у народні депутати, висунута політичною партією «Опозиційний блок» Людмила Коршунова подала до виборчої комісії повідомлення про відсутність поточного рахунку виборчого фонду.

До окружної виборчої комісії 153 виборчого округу (місто Острог, частина міста Рівного, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони) не подав проміжний звіт кандидат у народні депутати Євген Козаков. 15 липня, не дотримавшись термінів подачі,  проміжний звіт подав кандидат у нардепи Андрій Мітюхін. За словами голови ОВК Оксани Скляр, усіх  кандидатів повідомляли та нагадували про подачу звітів.

Також кандидати у народні депутати Алла Івойлова та Володимир Цвіль подали до виборчої комісії повідомлення про відсутність поточного рахунку виборчого фонду.

До ОВК 154 виборчого округу (місто Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони), станом на 15 липня, не подав проміжного фінансового звіту кандидат у нардепи Володимир Ковальчук. Троє кандидатів подали звіти на день пізніше, 13 липня: Олег Бернацький, Сергій Женевський та Олег Щупко.

Кандидатка у народні депутати, висунута партією «Опозиційний блок» Лідія Мартинюк подала до виборчої комісії повідомлення про відсутність поточного рахунку виборчого фонду, вказавши: «Зі свого боку вважаю аморальним використання грошей на власну політичну рекламу під час війни»

До окружної виборчої комісії 155 виборчого округу (місто Вараш, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський райони) усі кандидати вчасно подали проміжні фінансові звіти. Про це спостерігачам ОПОРИ повідомила голова ОВК Ірина Гузич.

До окружної виборчої 156 виборчого округу (Березнівський, Костопільський, Сарненський райони) не подав проміжного фінансового звіту кандидат у народні депутати Тарас Гречко. Кандидат у народні депутати Максим Данильчук не відкривав поточного рахунку виборчого фонду та не подавав повідомлення про його відсутність.

Кандидат у народні депутати Юрій Хоменко надав для виборчої комісії повідомлення про відсутність поточного рахунку виборчого фонду.

Відповідно до п. 3 – 4 ч. 6 ст. 49 Закону України «Про вибори народних депутатів України» розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі зобов’язаний не пізніш як за вісім днів до дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата у депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та до окружної виборчої комісії проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді) за період з дня відкриття поточного рахунку виборчого фонду до десятого дня до дня голосування. Окружна виборча комісія не пізніше наступного дня після отримання проміжного фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі надсилає його копію (на паперових носіях та в електронному вигляді) Центральній виборчій комісії та Національному агентству з питань запобігання корупції у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією за погодженням з Національним агентством з питань запобігання корупції. Партія, яка висунула кандидата у депутати, на своєму офіційному веб-сайті (за наявності), Центральна виборча комісія, Національне агентство з питань запобігання корупції на своїх офіційних веб-сайтах оприлюднюють проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі невідкладно, але не пізніш як за два дні до дня голосування.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.