Спостерігач ОПОРИ 14 липня в Одесі виявив плакати на стінах студентського гуртожитку, що належить Національному університету «Одеська юридична академія».

На плакатах, розміщених на стіні гуртожитку по вулиці Успенській, є написи: «Я за Кивалова!».

 «Відповідно до ч. 5 ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності. Приміщення даного гуртожитку належить вищому навчальному закладу – юридичній академії. До того ж, президентом цього вишу є кандидат у народні депутати Сергій Ківалов», – пояснив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області Анатолій Бойко.

За виявленим фактом ОПОРА звертається із заявою до поліції.

Нагадаємо, Одеська ОПОРА подала близько півсотні заяв у поліцію.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)