Про те, що йому погрожували, повідомив на своїй сторінці в Facebook кандидат у народні депутати України у виборчому окрузі №190 Олексій Жмеренецький. З приводу погроз він написав заяву до правоохоронних органів,  а також публічно звернувся до Арсена Авакова з проханням забезпечити його безпеку під час передвиборчої агітації.

Допис про погрози з’явився на сторінці  «Слуга народу – Жмеренецький Олексій Сергійович – Округ 190» о 23:52 13 липня. 

У своєму пості кандидат у народні депутати у виборчому окрузі №190, висуванець партії «Слуга народу» Олексій Жмеренецький повідомив: «Друзі, мені погрожують розправою, якщо я не зніму свою кандидатуру! Прошу максимального розголосу! Я — Олексій Жмеренецький, кандидат у депутати до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу #190 від партії «Слуга Народу». Сьогодні, 13 липня 2019 року, біля мого виборчого штабу у місті Шепетівка до мене підійшли двоє людей та погрожували мені вбивством, якщо я не зніму свою кандидатуру з виборчої кампанії. Я написав заяву до поліції. І тепер звертаюся особисто до Arsen Avakov та прошу забезпечити мою безпеку під час передвиборчої агітації, оскільки маю усі підстави хвилюватися за своє життя та здоров’я. Я звертаюсь до моїх опонентів: не намагайтеся мене залякати. Я не здамся! Вам не вдасться методами 90-х потрапити до Верховної Ради. Ваш час, як і час вашого покровителя, вже пройшов. Ми готові надати усю інформацію журналістам».

Крім того, кандидат виклав у вільний доступ документи та запис з камер відеоспостереження. У тексті заяви до поліції, яку опублікував Олексій Жмеренецький, він написав, що невідомі чоловіки, які йому погрожували, назвалися «представниками кримінального світу».

Сьогодні, 14 липня, кандидат, оприлюднив фото, відео й номер авто тих, хто йому погрожував, та попросив мешканців Шепетівки і області допомогти розшукати осіб на фото. 

Микола Лисюк, черговий у Шепетівському відділі поліції, підтвердив спостерігачеві ОПОРИ факт подання заяви кандидатом, зазначивши, що проводиться перевірка.

Пізніше Олексій Жмеренецький повідомив, що поліція затримала підозрюваних.

Нагадаємо, що 13 липня про ножовий напад на себе повідомив кандидат Назарій Чепко, який балотується у виборчому окрузі №192, що також на Хмельниччині.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)