Станом на 9 липня в окружних виборчих комісіях Одеської області відбулася низка замін, причому найбільше членів комісії замінили в округах №№ 133 і 139, - повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У комісіях цих округів заміни провели дві третини суб’єктів подання.

Найменша кількість замін відбулася в ОВК округу №136, де заміни провели лише 28 суб’єктів подання.

У трьох округах - №№138, 140 та 143 – суб’єкти подання не проводили заміни по два рази на відміну від інших окружних комісій. Також в усіх ОВК принаймні двоє членів комісій, які обіймали керівні посади, були замінені.

Весь керівний склад було замінено в ОВК №№133, 135 та 137. В ОВК №139 заступника комісії замінювали двічі, а в ОВК 142 двічі замінювали голову комісії.   

 

В окружній комісії №133 (Київський район Одеси) 12 суб’єктів подання принаймні по одному разу замінили свого члена комісії, внаслідок чого 67% складу комісії було замінено. Члени комісії від партій «Нова політика», «Громадянська позиція», а також член комісії від партії «Опозиційний блок», фракція якої була зареєстрована в апараті Верховної Ради, були замінені двічі.

В ОВК №134 (Малиновський район Одеси) 9 суб’єктів подання щонайменше по одному разу замінили своїх членів комісії, зокрема голову та заступника, внаслідок чого було замінено 50% складу ОВК.

В ОВК №135 (Приморський район Одеси) також 9 суб’єктів подання принаймні по одному разу замінили своїх членів комісії, зокрема було повністю замінено весь керівний склад комісії.

В ОВК №136 (Суворовський район Одеси) п’ятеро суб’єктів подання хоча б по одному разу замінили своїх членів комісії, зокрема голову та заступника. Всього було замінено 28% складу комісії.

11 суб’єктів подання в окружній комісії №137 (центр – м. Подільск) як мінімум один раз замінили свого члена комісії, також повністю було замінено керівний склад та 61% складу комісії.

В ОВК №138 (центр – смт Ширяєве) 10 суб’єктів подання щонайменше по одному разу замінили свого члена комісії, зокрема заступника голови і секретаря. При цьому було замінено 56% складу комісії.

Двічі замінювали заступника голови ОВК №139 (центр – м. Роздільна), один раз - секретаря комісії. При цьому 12 суб’єктів подання принаймні по одному разу замінили свого члена комісії, внаслідок чого 67% складу комісії було замінено.

В ОВК № 140 (центр - м. Біляївка) вісім суб’єктів подання по одному разу замінили свого члена комісії, зокрема голову та секретаря комісії.  У результаті змін зазнало 44% складу комісії.

На окрузі №141 (центр – м. Білгород-Дністровський) 11 суб’єктів подання принаймні один раз замінили свого члена комісії, в тому числі заступника та секретаря комісії. У результаті 61% складу комісії було замінено.

ОВК №142 (центр – м. Арциз) зазнала змін на 56%. При цьому 10 суб’єктів подання як мінімум по одному разі замінили свого члена комісії. Також двічі замінювали голову комісії і один раз – секретаря.

На 50% замінили членів ОВК №143 дев’ять суб’єктів подання, зокрема голову та секретаря комісії.

Нагадаємо, що у складі ДВК Одеської області працюватиме понад 21 тисяча громадян

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)