На одній з вулиць у Центральному районі міста були зафіксовані плакати з зображенням кандидата у народні депутати Ігоря Копитіна та політичної партії «Голос», розміщені на опорах освітлення і фасадах будинку. У Заводському районі політичну рекламу в забороненому місці розмістив кандидат від «Слуги народу» Олександр Пасічний. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, 10 липня на короткому відрізку вулиці Спаська (від вул. Інженерної до вул. Шнеєрсона) було зафіксовано розміщення рекламних плакатів двох суб’єктів виборчого процесу – кандидата-мажоритарника Ігоря Копитіна та політичної партії «Голос». Зокрема, сім рекламних плакатів кандидата розвішані на опорах освітлення на перетині вулиць Спаська та Мала Морська, по одному – біля будинку №61 по вул. Спаська, біля будинку на вул. Громадянська, 8 та на перетині вул. Спаська і Громадянська, ще два рекламних плакати – на перетині Спаської та Інженерної.

Також спостерігач ОПОРИ нарахував два рекламних оголошення політичної партії «Голос», присвячених візиту до Миколаєва лідера партії Святослава Вакарчука, на вул. Спаська – біля дитячої бібліотеки (на опорі освітлення) та біля штабу партії (на фасаді будинку).

«Таке розміщення рекламних плакатів суперечить пункту 6.5 Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, яким забороняється наклеювання і розвішування на будинках, парканах, зупинкових павільйонах міського пасажирського транспорту, опорах освітлення, стійках світлофорів, дорожніх знаків, деревах будь-яких оголошень й інших інформаційних повідомлень. Відповідальність за дане порушення передбачено статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тому спостерігач ОПОРИ звернувся з відповідною заявою до поліції», – коментує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області.

Окрім того,  10 липня спостерігач ОПОРИ зафіксував кілька рекламних листівок із зображенням кандидата у депутати Олександра Пасічного на вулицях Московська та Корабелів, які були прикріплені за допомогою скотчу на опорах освітлення.

Варто наголосити, що для безкоштовного розміщення агітаційної продукції в Миколаєві є місця, спеціально визначені Розпорядженням міського голови №151р від 28 травня 2019 року.

 

За коментарями звертайтеся:
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)