У Броварах (97 ВО) «Партія Шарія» організовувала агітаційний мітинг та роздачу повітряних кульок. На акцію прийшла група людей, ймовірно, опонентів агітаторів. Після викриків своїх гасл, хотіли закидати яйцями організаторів та учасників мітингу. Поліція яйця вилучила.

9 липня на місцевих сторінках Броварів у Фейсбуці та новинних ресурсах  з'явилась інформація про те, що «Партія Шарія» буде проводити мирну акцію і роздавати кульки в парку Перемога.  З коментарів під постами можна було зробити висновок про можливий  конфлікт. Адже навіть у завголовку оголошення про акцію йшлося «В Броварах пройде агітаційний захід на підтримку партії Шарія. Можливі провокації!». На акцію приїхала і спостерігачка ОПОРИ. Побачила, що хлопці та дівчата роздають червоні кульки відвідувачам парку.

Поряд були присутні поліцейські. Також на цій акції був присутній і кандидат-мажоритарник від ВО «Свобода» Анатолій Фатєєв.  Трохи пізніше з'явилась група невідомих осіб,  переважно в чорному одязі та чорних бейсболках, які викрикували різні гасла, до прикладу  "геть сепаратистів з міста» та інші.

Поліція буквально взяла людей із кульками в кільце. Трохи згодом, коли лобісти «Партії Шарія» попрямували до райради, або фотографуватись, їхні опоненти дістали лотки з яйцями. Поліція їх вилучила, наголосивши, що «домовлялися спокійно".

Як наголошує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській області: «Закон України «Про вибори народних депутатів України» передбачає проведення агітаційних заходів у будь-яких формах, що не перечать Конституції та законам, в тому числі, і у вигляді мітингів чи інших масових заходів. Тому фізичне перешкоджання проведенню таких дій може бути розцінено як перешкоджання здійсненню виборчого права, адже кожен громадянин може вільно агітувати за чи проти кандидата або партії, суб'єкта виборчого процесу».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)