У Кропивницькому сталася сутичка під час акції партії Шарія між її прихильниками та учасниками АТО.

У місцевих ЗМІ захід анонсували як акцію в підтримку політика Анатолія Шарія. Учасники заходу йшли центральною вулицею обласного центру і роздавали червоні кульки. На центральній площі їх зустріли учасники АТО, яких обурила акція.

Під час конфлікту працівники поліції закликали не порушувати громадський порядок і розійтися. Під час конфлікту військові та учасники акції вели дискусії, які час від часу переростали у штовханину. Військові звинувачували Антолія Шарія у антиукраїнській позиції, натомість прихильники стверджували, що він розповідає правду про ситуацію в країні.

«Люди з червоними кульками, у футболках з написом «Партія Шарія» вирішили провести акцію на підтримку свого проросійського лідера. Цих людей за усі п'ять років ми жодного разу не бачили на акціях на підтримку України, військових та військовополонених. Можливо, ви бачили?» – написала волонтерка Вікторія Касьянова у соцмережах.

Дізнатися позицію прихильників партії Шарія не вдалося.

Завершився конфлікт на перехресті вулиць Дворцової та Шульгіних.

Зазначимо, що 3 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати, відеоблогера, колишнього журналіста Анатолія Шарія.

Наразі в поліції немає заяви з приводу конфлікту. Про це повідомили представникам ОПОРИ в правоохоронних органах.

«Виборча кампанія перейшла в активну фазу. Представники ОПОРИ фіксують ймовірні підкупи виборців, розміщення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях, агітматеріали без вихідних даних. Це вперше на Кіровоградщині пройшла акція з таким конфліктом. Ми закликаємо всіх кандидатів у народні депатати та політичні сили вести агітаційну діяльність згідно з українським законодавством», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області  

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться щепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)