Вночі 27 червня невідомі розтрощили і облили зеленкою вхід до офісу «Опозиційної платформи — За життя», який за день до цього відкрив Юрій Бойко.

Подія сталася близько 3:40 — невідомі розбили скляні двері офісу, пробили дірки у вікнах і розлили на будівлю і перед нею зеленку.

«На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Київського відділу поліції. Охоронець повідомив, що почув звук. На вулиці нікого не побачив. З місця події працівники поліції вилучили речові докази. Даний факт внесений до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — прокоментували подію у відділі комунікації Національної поліції Харківської області.

У «Опозиційній платформі — За життя» оцінюють приблизну суму збитків, які завдали невідомі, у 50 тисяч гривень.

«Ви ж знаєте мою позицію? Мирне врегулювання конфлікту на Донбасі, виконання Мінських угод і відновлення відносин з братським російським народом. Все це не подобається радикально налаштованій молоді. У цій молоді є бажання за тисячу гривень перешкоджати нашій активній діяльності. В нас є розуміння, що замовники подій на маршала Жукова і сьогоднішніх одні й тіж — бо зеленка, той же самий почерк. І по-моєму організація, яка виклала відео, називається «Фрайкор». Ми докладемо зусиль, щоб поліція встановила їх особи. За моїми даними прокуратура опиралась, не хотіла відкривати кримінальну справу, але я знаю, що дані в ЄРДР внесені за статтею «Хуліганство», але так, як на відео видно, що там було більше, ніж одна людина, то стаття буде перекваліфікована» , — прокоментував ситуцію Андрій Лесик, кандидат в народні депутати від «Опозиційної платформи — За життя» у 171 виборчому окрузі.

Відео того, як невідомі люди трощать офіс «Опозиційної платформи — За життя» виклали в Фейсбук-сторінці організації «Фрайкор».

 

«Звісно ж зважаючи на нашу юридичну ситуацію, це не ми. Але це наші прихильники, які симпатизуюють ідеям «Фрайкору», які на правах анонімності прислали нам це відео. Звісно ж до проросійського реваншу ми відносимось неймовірно погано. Бойко, лідер цієї партії, їздить з Медведчуком постійно в Росію, домовляється про якісь сепаратні перемовини, намагається влаштувати проросійський реванш і знищити всі досягнення Революції гідності. Тому ми звісно дуже сильно будемо протидіяти у всіх його починаннях», — прокоментував представник «Фрайкору» Георгій Тарасенко.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)