Станом на 13 червня в складах  усіх 6 окружних територіальних комісіях сталися зміни. Рішенням Центральної  виборчої комісії у зв'язку з поданням суб'єктів подання замінено 23 члени ОВК, серед них і керівний склад ОВК №205.

Найбільше замін (7) в складі ОВК № 207, 6  - в ОВК № 209, 4 - в ОВК № 208, по 2 заміни в ОВК № 205, 206, 210. Відповідні постанови за № 920 від 3 червня , № 942 від 5 червня  , № 949 від 6 червня , № 955 від 7 червня , № 965 від 10 червня, № 974 від 11 червня, № 984 від 12 червня опубліковані на сайті ЦВК.

Зокрема, в ОВК № 205 постановою  № 942 від 5 червня замінено голову комісії та її заступника.

В ОВК №206 дві заміни відбулися 6 червня. Припинено достроково повноваження члена комісії Наталії  Нікішиної (від партії «5.10») та включено до складу Артема Кудлая від тієї ж політичної сили. Також замість Руслана  Потапенко («БПП «Солідарність») включена Ірина Мустафаєва Ірина Миколаївна.

Припинено повноваження 7 членів ОВК № 207. Оксану  Лошадкіну замінив Андрій Бандровський («5.10»), Світлану Давидюк - Сергій Яровенко («Солідарність жінок України»),  Тетяну Маценко  - Анастасія  Ждан («Єдина Країна»), Наталію Худолій  - Ірина Іщенко («Нова політика»), Дмитра Прокопова – Тамара Запуговиченко («Відродження»), Ніну Афоніну – Андрій  Блануца («Опозиційний блок»), Кирила Чернишова - Владислав Опанасик («Сила і Честь»).            

Заміни чотирьох членів ОВК №208 виглядають так: замість Світлани Половінко («5.10»)  працюватиме Валентина Дудніченко, Анатолія Сипливого («Свобода») - Аліна Варчак, Олексія Нестеренко («Опозиційний блок») - Ігор Рамот, Любов Кривошеї (Партія зелених України») - Тетяна Залозна.

У 209 ОВК відбулится 6 замін.  Зокрема, достроково припинено повноваження голови комісії Анатолія Заверткіна («Самопоміч») та включено до складу Олену Войцеховську-Шкор та секретаря Сергія Святного («Свобода») замінено на  Ніну  Забілу. Також замість члена комісії Андрія Зорія(«Заступ») працюватиме Дмитро Середа, Юлії Івашко («Україна Майбутнього») -  Любов Черпіта, Олени Колесник («Відродження»)  - Марина Прядко,  Ніни Забіли («Свобода») -  Людмила Гордєєва. 

В ОВК №210 замінили секретаря та члена комісії, відповідно: Дениса Полонського («Зелена планета») на Лідію Бондаренко та Світлану Бабєєва на Олександра Храпійчука.

«Такі цифри можуть свідчити про не надто високий рівень відповідальності як партій, так і самих членів комісій у виконанні покладених на них обов'язків. Що, в свою чергу, впливає  на можливість ОВК належним чином виконувати покладені на них повноваження» - зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)