Станом на 5 червня повністю відсутній керівний склад окружної виборчої  комісії  №205  в Чернігівській області. ОПОРА надіслала ЦВК заяву про порушення Закону «Про вибори народних депутатів України», в якій просить вжити заходів щодо припинення повноважень керівного складу ОВК №205 та призначити нових очільників комісії, аби забезпечити підготовку та проведення виборів народних депутатів 21 липня 2019 року.

Як зазначив у зверненні радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, постановою від 31 травня 2019 року №919 ЦВК утворила 199 ОВК, а  постановою від 4 червня 2019 року №929 внесла зміни до їх складу. Однак по Чернігівській області зміни затверджені не були. Під час проведення спостереження представники ОПОРИ зафіксували процедурні порушення в роботі ОВК одномандатного виборчого округу №205, а саме: повну відсутність керівництва комісії, оскільки голова, її заступник та секретар не були присутні на першому засіданні, не склали присягу та не виконували покладених на них обов’язків.

2 червня, під час першого засідання ОВК №205 були присутні 8 членів комісії. Вони обрали головуючого та на виконання норми ч. 1 ст. 31 Закону України «Про вибори народних депутатів»  прийняли присягу двома третинами від мінімального складу, визначеного ч. 1 ст. 27 цього Закону. Таким чином комісія на даний час є повноважною, проте її діяльність частково заблокована внаслідок відсутності керівного складу. ОПОРА нагадує, що законодавство чітко визначає порядок набуття ОВК статусу юридичної особи. Для внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців голова комісії (в разі його відсутності – заступник) не пізніше як на 4 день з дня утворення комісії повинен особисто подати копію відповідної постанови ЦВК про утворення комісії та заповнену реєстраційну картку встановленого зразка (ч. 3 ст. 38 Закону «Про вибори народних депутатів»). Подання зазначених документів головуючим Законом не передбачено.

Через повну відсутність керівного складу ОВК існує реальна загроза зриву календарного плану організації та проведення позачергових виборів нардепів на території виборчого округу №205.  Тому ОПОРА відповідно до п. 1 та 17 ч. 2 ст. 25 та п. 2, 8, 9 ч. 3 ст. 37 Закону «Про вибори народних депутатів» ст. 14, п. 3 ч. 1 ст. 17, п. 2 ч. 1 ст. 19 Закону «Про Центральну виборчу комісію» просить ЦВК вжити заходів до припинення повноважень керівного складу ОВК №205 та призначити нових керівників комісії.  

Олександр Гашпар, член комісії ОВК №205, зауважив: «Суб'єкти виборчого процесу, від яких були призначені голова та заступник комісії й досі не спромоглись подати подання про заміну цих членів комісії, хоча засідання ЦВК проходило і 3, і 4 червня. Крім того, під питанням легітимність першого засідання ОВК №205, адже хоч на ньому і склали присягу 2/3 складу комісії, але скликана вона була не головою, як того вимагає Закон і навіть не заступником голови, а звичайним членом комісії».

Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області зазначає: «Відсутність керівного складу окружної виборчої комісії унеможливлює виконання такою комісією покладених на неї функцій та повноважень. Відповідно окружна виборча комісія не в змозі забезпечити підготовку та проведення виборів депутатів на ТВО 205. ЦВК необхідно терміново вжити заходів щодо урегулювання ситуації, що склалася з метою попередження реальної загрози зриву виборів по ТВО 205, який нараховує 83 дільниці Деснянського та частини Новозаводського району Чернігова і де мають проголосувати 140 214 виборців».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.