ОВК одномандатного виборчого округу №197 відправила на складання протоколу із позначкою "Уточнений" ще дві дільничні виборчі комісії, а ще одна поїхала уточнювати протокол вдруге. 

Зокрема, ВД №710892 (місто Канів), ВД №710181 (с. Вільхи), бо у комісій не сходяться дані у протоколах. Також вже вдруге уточнювати протокол вирушила ВД №710724 (с. Первомайське). Вперше — через розбіжності у цифрах, вдруге — бо протокол не був запакований у сейф-пакет.

Нагадаємо, ОВК опрацювала протоколи від більш ніж половини ДВК округу. Комісія прискорила темпи роботи і тепер приймає та опрацьовує документи від ДВК значно швидше.

Нагадаємо, що відповідно до частини 7 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України», протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі почергово, в порядку відкриття пакетів з відповідними протоколами, розглядаються окружною виборчою комісією після оголошення відомостей, зазначених у відповідному протоколі. У разі виявлення в протоколі ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі виправлень, помилок, неточностей, які можливо усунути без повторного підрахунку голосів, ОВК своїм рішенням може зобов’язати ДВК внести зміни до встановлених результатів голосування виборців на виборчій дільниці шляхом складання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі з поміткою «Уточнений», про що зазначається у протоколі засідання ОВК. Згідно з частиною 12 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України», протоколи про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі, запечатані пакети з іншими виборчими документами ДВК до проведення відповідного повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці ОВК зберігаються у приміщенні, де відбувається засідання ОВК.