За місяць до початку виборчої кампанії ОПОРА фіксувала на окрузі № 184 безкоштовні циркові вистави, медичні огляди та юридичні консультації, придбання будівельних матеріалів, агітаційні концерти і велосипед у подарунок від потенційних кандидатів, які мають намір балотуватись у народні депутати по цьому округу.

У липні ОПОРА зафіксувала діяльність двох потенційних кандидатів – Геннадія Лагути (політична партія «Нам тут жити») та Ігоря Токовенка  (партія «Народовладдя»).

Найбільш активним є голова партії «Нам тут жити» та заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. На території  184-го округу з’явилися білборди з його зображенням разом з колишнім народним обранцем та міським головою Херсону Ігорем Колихаєвим. Крім того, відбулись заходи за підтримки благодійного фонду «Нам тут жити».

Наприклад, вистави миколаївського цирку «Олександр» відбулися в дев’яти населених пунктах округу, про що свідчать дописи на Facebook-сторінці благодійного фонду Ігоря Колихаєва.  Після вистави дітям дарували брендовані повітряні кульки з ім’ям потенційного кандидата. І хоча на світлинах Геннадія Лагути немає, майже у всіх текстах присутні його коментарі. Про це також повідомляє і сайт Тягинської територіальної громади.

Крім того, за рахунок благодійного фонду «Нам тут жити» медичне обстеження проходили мешканці 8 населених пунктів округу: міста Таврійськ, смт Калинівське, Горностаївка, села Рубанівка, Новоолександрівка, Каїри, Кочубеївка, Червоний Маяк. Публікації про медогляд на сторінці благодійного фонду також супроводжуються коментарями потенційного кандидата в народні депутати Геннадія Лагути.

Також в Новій Каховці відбулось відкриття «Парку Юрського періоду». На місцевих виборах 2020 року такий парк відкривали також у Херсоні під час виборчої кампанії Ігоря Колихаєва. Під час заходу гостей розважали аніматори, дітям дарували повітряні кульки, пригощали солодкою ватою, а також розігрували призи – футбольні м'ячі, павер-банки та ноутбук.

Також у липні благодійний фонд «Нам тут жити» пожертвував 1 мільйон 600 тисяч гривень на розробку проєктної документації Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка», спонсорував проведення юридичних консультацій для мешканців округу, турнір з шахів, придбання будівельних матеріалів для громадської організації «Об’єднання учасників АТО Нововоронцовського району» та новий лінолеум для Великолепетиської школи.

Також листоноша с. Корсунка Дніпрянського старостинського округу Новокаховської міської ради отримав у подарунок велосипед від Геннадія Лагути та його однопартійця, депутата Херсонської обласної ради Юрія Власова.

Інший потенційний кандидат в народні депутати від партії «Народовладдя» Ігор Токовенко у липні збирав пожертви на своє висування та проводив зустрічі з мешканцями округу.

Крім того, він залучив до своєї дострокової передвиборчої кампанії свого однопартійця, лідера українського фолк-метал-гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка, який виступив у Великій Лепетисі, Новій Каховці, Великій Олександрівці, Зміївці, Бериславі з концертами на його підтримку.

У Великій Олександрівці після концерту Ігор Токовенко влаштував міні-толоку, прибравши сміття із колишнього фонтану. 

Нагадаємо, у листопаді 2020 року народного депутата України від 184-го виборчого округу Ігоря Колихаєва обрали Херсонським міським головою. У зв’язку з цим, 30 березня 2021 року Верховна Рада достроково припинила його повноваження, а Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори на 31 жовтня 2021 року.

Згідно з ч. 10 ст. 107 Закону України «При вибори народних депутатів України» на проміжних виборах подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати розпочинається на наступний день після опублікування рішення Центральної виборчої комісії про призначення виборів і закінчується за 30 днів до дня голосування. Реєстрація кандидатів у депутати закінчується за двадцять 5 днів до дня голосування.

Відповідно до ч.1 ст. 70 цього ж Закону партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.