Після завершення голосування у виборчому окрузі №50 спостерігачі ОПОРИ зафіксували кілька процедурних порушень під час підрахунку голосів.

Так, на дільниці №141080 у м. Покровськ секретар комісії не вів протокол вечірнього засідання, а також почергово не заповнював відомості протоколу про підрахунок голосів.

Це суперечить частині 3 статті 87, процедурам, передбаченим статтями 88-90 Закону України «Про вибори народних депутатів».

На дільниці №141067 члени комісії не дотримались чітко процедури підрахунку контрольних талонів – кожен член комісії не перераховував публічно свої талони, а просто назвав наявну кількість. Крім того, цифри до протоколу вносились не почергово, а вже після підрахунку всіх голосів на дільниці.

Відповідно до ч. 8-9 ст. 89 Закону України "Про вибори народних депутатів України" члени дільничної виборчої комісії, які видавали виборчі бюлетені виборцям, почергово публічно перераховують наявні у них контрольні талони виданих виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному окрузі та одномандатному окрузі. Член дільничної виборчої комісії передає підраховані контрольні талони виданих виборчих бюлетенів голові дільничної виборчої комісії. Голова дільничної виборчої комісії (головуючий на засіданні) зазначає встановлену кожним членом виборчої комісії кількість контрольних талонів виданих виборчих бюлетенів для голосування у одномандатному окрузі у відомості видачі виборчих бюлетенів. Голова комісії (головуючий на засіданні) підсумовує загальну кількість контрольних талонів виданих виборчих бюлетенів окремо для голосування у одномандатному окрузі та оголошує їх окремо. Згідно з ч. 3 статті 87 цього ж Закону в час проведення підсумкового засідання дільнична виборча комісія доручає ведення протоколу засідання виборчої комісії відповідно заступнику голови дільничної виборчої комісії або іншому члену дільничної виборчої комісії. Секретар дільничної виборчої комісії на цьому засіданні вносить відомості до протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.