Окружна виборча комісія №50 в Покровську (Донецька область) сформована Центральною виборчою комісією для проведення проміжних виборів  у складі 18 осіб, які є представниками 13 політичних партій.

До керівного складу увійшли представники трьох партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання, а саме «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина» та «Слуга народу». Загалом же до складу ОВК №50 увійшли представники 13 партій. По 2 представники в складі комісії мають партії «Опозиційна платформа – За життя», «Голос», «Європейська солідарність», «Слуга народу» та «Батьківщина». Окрім них, по одному представнику увійшли до складу комісії за поданням від партій «Сила людей», «Соціальна справедливість», «Всеукраїнське об’єднання «Факел», «Партія Шарія», «Українська стратегія Гройсмана», Радикальна партія Олега Ляшка, «Сила права», «Об’єднання «Самопоміч».

Голова комісії Віталій Барановський, 1969 року народження, є суб’єктом подання від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». В 2019 році під час чергових виборів Президента України Віталій Барановський працював заступником голови Волноваської окружної виборчої комісії в Донецькій області від самовисуванця Ігоря Шевченка. А на позачергових виборах до Верховної Ради 2019 року Віталій Барановський очолив також Волноваську окружну виборчу комісію, тільки тепер уже від Партії зелених. Під час місцевих виборів 2020 року Віталій Барановський був головою Волноваської районної територіальної виборчої комісії від місцевої організації партії «За майбутнє».

Заступник голови комісії Віктор Харченко, 1950 року народження, є представником партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Політичну кар’єру він розпочав в 2005 році, потрапивши до виборчого списку кандидатів у народні депутати України «Народного блоку Литвина» під № 137. В 2015 році Віктор Харченко балотувався у депутати Красноармійської (наразі Покровської) міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

Секретар комісії Ілля Мілевич, 1981 року народження, ввійшов до складу комісії за поданням від політичної партії «Слуга народу». У 2019 році на позачергових виборах до Верховної Ради працював довіреною особою кандидата у народні депутати Олега Недави. А в минулому році на місцевих виборах був заступником голови Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району від партії «Європейська Солідарність».

Що стосується членів комісії, то частина з них також має досвід роботи на виборах різного рівня. Зокрема, член комісії Михайло Кірсанов, 1971 року народження, увійшов до складу комісії за поданням від політичної партії «Європейська Солідарність». А в 2015 та 2020 роках був у списках кандидатів у депутати до місцевої ради від цієї ж політичної сили.

Олена Кіч, 1985 року народження, до складу комісії увійшла за поданням від політичної партії «Слуга народу». На останніх місцевих виборах 2020 року працювала в складі Слов’янської ТВК від партії «Єдина громада», а також мала досвід роботи спостерігачем від організації «Виборча платформа «Досвід» під час президентських виборів 2019 року.

Член комісії Дмитро Погребняк, 1985 року народження, наразі представляє «Партію Шарія». На проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року він входив до складу окружної комісії від Радикальної партії Олега Ляшка. А під час позачергових виборів народних депутатів 2019 року Дмитро Погребняк увійшов до складу ОВК в Київській області від партії «5.10». А також встиг попрацювати як адвокат за довіреністю, представляючи в судах різних інстанцій інтереси ОВК по округу №112 у Луганській області.

Значний виборчий досвід має членкиня комісії Ірина Проскурова, 1975 року народження. Наразі вона працює від партії «Українська стратегія Гройсмана». На місцевих виборах 2020 року була членом комісії від партії «За майбутнє». На позачергових виборах до Верховної Ради 2019 року була членом комісії від Радикальної партії Олега Ляшка. На президентських перегонах 2019 року представляла інтереси самовисуванця Романа Насірова, а 2014 року – Сергія Тігіпка.

Членкиня комісії Марина Решетняк, 1968 року народження, в нинішньому складі комісії працює за поданням від Радикальної партії Олега Ляшка. А на виборах Президента в 2019 році ввійшла в склад комісії від Юрія Тимошенка.

Представниця партії «Самопоміч» Оксана Щербакова, 1976 року народження, у 2019 році на виборах до Верховної Ради України була членом виборчої комісії від «Народного фронту». А на президентських виборах 2019 року працювала за поданням Сергія Капліна.

Член ОВК Костянтин Шишко, 1982 року народження, працює за поданням «Європейської Солідарності». Він також був членом комісії на позачергових виборах народних депутатів 2019 року. Проте суб’єкт подання замінив його кандидатуру, виключивши зі складу комісії.

Делегована партією «Голос» Ірина Мінкіна, 1974 року народження, на місцевих виборах 2020 року працювала в складі Мирноградської міської територіальної виборчої комісії від партії «Слуга народу».

Інформацію про офіційну роботу під час виборчих кампаній минулих років у відкритих джерелах не вдалося знайти щодо Марини Олексієнко, 1982 р.н. («ВО «Факел»), Олександра Соколовського, 1960 р.н. («Сила Права»), Юлії Черчик, 1981 р.н. («Голос»), Віталія Мельника, 1978 р.н. («Соціальна справедливість»), Ірини Авілової, 1973 р.н. («Сила людей»), Оксани Гаврильченко, 1975 р.н. («Батьківщина»), Дмитра Дорофєєва, 1970 р.н. («Опозиційна платформа – За життя»).

Що стосується гендерного розподілу, то в сформованому ЦВК складі комісії жінок та чоловіків порівну – по 9 представників кожної статі. А от керівний склад комісії, тобто голова, заступник та секретар, представлений виключно чоловіками.