У місті Полтаві, що є центром для двох виборчих округів №144 та №145, Партія регіонів розмістила свою політичну агітацію на транспорті громадського користування, що є прямим порушенням законодавства про вибори народних депутатів

Віднедавна в обласному центрі Полтавської області автобуси маршруту №20 «Кільцевий» стали носіями політичної реклами Партії регіонів. Велике пано партійних кольорів з написами «Партія регіонів. Від стабільності до добробуту» нанесено на бокових поверхнях транспортних засобів.

Спостерігачі ОПОРИ нагадують, що таке розміщення агітації є прямим порушенням пункту 8 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», згідно з яким: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування (…) забороняється».

poltava_transport

poltava_transport2

Детальніше:
Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.