У Верховній Раді у вівторок, 21 листопада, зареєстровано 178 поправок до проекту Виборчого кодексу №3112-1, які спільно розробили народні депутати, експерти Громадянської мережі ОПОРА та Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). Пропозиціями та поправками до законопроекту пропонується встановити ряд гарантій прозорості виборчого процесу та механізми запобігання зловживанням під час проведення виборів.

Передбачається, що ключова інформація щодо виборів (рішення окружних та територіальних виборчих комісій; відомості про кандидатів, зареєстрованих на відповідних виборах, передвиборні програми кандидатів чи суб'єктів їх висування; протоколи про результати підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях, протоколи про підсумки голосування і результати виборів) оприлюднюватиметься на веб-сайті Центральної виборчої комісії у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування).

Пропозиціями також вносяться низки суттєвих змін до положень проекту Виборчого кодексу в частині територіальної організації виборів та встановлення результатів виборів за пропорційною системою з голосуванням за відкриті списки. Запропонована в нинішній редакції проекту Кодексу виборча система з голосуванням за відкриті списки загалом є нетиповою для європейських країн, в яких рівень представництва того чи іншого округу визначається кількістю зареєстрованих в окрузі виборців, а не явкою виборців у день голосування, як передбачено редакцією проекту, прийнятого у першому читанні. Зокрема, пропонується встановити, що кількість мандатів, які розподілятимуться у кожному з багатомандатних виборчих округів (на місцевих виборах) та виборчих регіонів (на виборах народних депутатів України) за пропорційною системою визначатиметься кількістю зареєстрованих в окрузі виборців, а не явкою, і буде фіксованою. При цьому передбачено компенсаційні мандати для кандидатів, які посідають вищі місця у загальнодержавному списку партії з урахуванням вакантного місця у виборчому окрузі. Саме такий підхід до розподілу мандатів застосовується у 19 країнах Європи, в яких вибори проводяться на основі пропорційної системи з голосуванням за відкриті партійні списки. Він дозволить усунути проблему перепредставництва та недопредставництва окремих округів/виборчих регіонів у парламенті та відповідних місцевих радах.

У частині формування та роботи Центральної виборчої комісії пропонуються зміни:

  • Президент України враховує у поданні щодо членів ЦВК пропозиції усіх парламентських фракцій і груп;
  • Члени ЦВК, строк повноваження яких завершився, не можуть брати участь у засіданні Комісії;
  • ЦВК проводить консультації з громадськістю та утвореною за результатами конкурсу  експертною радою при Комісії.

«На нашу думку, ЦВК має стати державним колегіальним органом, який не лише організовує вибори, а й виступає ініціатором широкого фахового діалогу з питань удосконалення виборчого процесу, розробки і реалізації перспективних планів удосконалення процесу адміністрування виборів. Такий підхід притаманний вищим органам адміністрування виборів у країнах із розвиненими демократичними практиками і має бути реалізований в Україні», – йдеться у обґрунтуванні поправок проекту Кодексу. 

Змінами також передбачено низку кроків, спрямованих на забезпечення виборчих прав людей з інвалідністю: використання трафаретів з шрифтом Брайля для голосування, доступних форматів одержання інформації про суб’єктів виборчого процесу, забезпечення доступності виборчих дільниць тощо. Прийняття запропонованих змін дозволить привести виборче законодавство України у відповідність до Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, ратифікованої українським парламентом. Відповідні пропозиції ініційовано та погоджено з організаціями, що представляють інтереси людей з інвалідністю.

Автори включили додаткові механізми, спрямовані на забезпечення «гендерної квоти». Партія може ініціювати скасування реєстрації висунутого нею кандидата на виборах лише за умови одночасної заміни кандидатом тієї ж статі, що дозволить забезпечити гендерний баланс.

Пропозиціями та поправками заборонено розміщення платної політичної реклами на телебаченні, радіо та носіях зовнішньої реклами. Це змусить партійні організації та кандидатів проводити більш змістовні виборчі кампанії, сприятиме скороченню витрат партій і кандидатів на передвиборну агітацію. Автори запроваджують додаткові механізми протидії розміщенню прихованої політичної реклами. Таким чином фінансування передвиборної агітації на виборах здійснюватиметься за рахунок відповідних виборчих фондів та частково за рахунок бюджетів. Зокрема, за рахунок коштів відповідних бюджетів фінансуватиметься надання ефірного часу, проведення теледебатів, у той час платна політична реклама на телебаченні забороняється.

Кандидати не матимуть власних виборчих фондів, але виступатимуть розпорядниками поточних рахунків виборчих фондів організацій партій, які їх висунули. При цьому кошти з накопичувального рахунку відповідної організації партії розподілятимуться між кандидатами порівну, що забезпечуватиме їм рівні умови у здійсненні передвиборної агітації.

Поправки забороняють передвиборну агітацію через надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їхнього підпорядкування та форми власності грошей, продуктів харчування та спиртних напоїв, укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду політичної партії або кандидата, який балотується на виборах, оплатних договорів на проведення передвиборної агітації.

Підготовлені пропозиції до проекту Виборчого кодексу спрямовуються на захист виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів, врегулювання процесу подання кандидатами на виборах декларацій відповідно до актуального антикорупційного законодавства, розширення прав офіційних спостерігачів від громадських організацій тощо.