Генеральний директор Херсонського суднобудівного заводу, потенційний кандидат у народні депутати України  по 183 ВО від Партії регіонів Василь Федін організував 2 серпня концерт, у ході якого зі сцени лунали заклики голосувати за його кандидатуру.

Концерт, організований під егідою Партії регіонів, мав на меті презентацію програми економічного розвитку півдня України, але активісти ОПОРИ стверджують, що такої не було, мала місце тільки реклама даної програми.

Окрім запрошення переможця вокального шоу «Х-фактор: революція» Віктора Романченка, кандидат у депутати дав слово відомому журналісту, ведучому «Свободи слова» Андрію Кулікову.

Останній звернувся до херсонців з такими словами: «Я очень благодарен Вам за то, что вы здесь собрались, потому что после представления этой интересной Программы хочется немного отвлечься от того доброго и разумного, и полезного, что там было сказано. Правда, событие неординарное, я не думаю, что на Украине похожее происходило. Хочу вам сказать, что у вас есть уникальный шанс взять участие в реализации этой программы. Я призываю вас попробовать сделать это, и попробовать повлиять своими голосами накануне тех выборов, что у нас будут, потому что, если вы потеряете эту возможность, если вы не будете брать участие и снова доверитесь решать собственную судьбу кому-то другому, то потом винить никого не надо».

Глядачі були дуже обурені і після цих слів у натовпі залунали виклики про продажність журналіста. 

Варто нагадати кандидатам у народні депутати України, що за ЗУ «Про вибори народних депутатів» вони не мають права агітувати виборців до того часу, поки не будуть зареєстровані.

Ірина Снігур,
прес-секретар
066 436 05 78
 
За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.