Під час екологічної наради у Кривому Розі президент України Володимир Зеленський висловив підтримку кандидату на посаду Криворізького міського голови від «Слуги народу» Дмитру Шевчику. 

Президент Володимир Зеленський в ході робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав похорон генерального директора КБ «Південне» Олександра Дегтярьова та ознайомився з ходом будівництва Південного обходу міста Дніпра.

У другій половині дня він відвідав нараду в Кривому Розі, присвячену екологічним проблемам та перспективам розвитку міста.  Там він зробив заяву щодо виборів у Кривому Розі.

«Я не можу агітувати за будь-якого мера. Висновки роблять, мені здається, самі люди. І зроблять. Мені здається, єдине - дуже важливо, щоб центральна влада з місцевою владою працювали разом. Тоді немає ніяких суперечок, і всі хочуть просто зробити сучасне місто, хоч і непросто це зробити», - сказав Володимир Зеленський.

Але пізніше до наради через відеозв’язок приєднався кандидат на посаду Криворізького міського голови Дмитро Шевчик, який балотується від осередку партії «Слуга Народу». Відео опубліковане на офіційній сторінці у Facebook Офісу Президента України.

Шевчик повідомив, що знаходиться на самоізоляції через хворобу, але члени його команди покажуть президенту план розвитку міста. «Дякую вам велике за вашу особисту участь і підтримку. Я впевнений, що вже найближчим часом мешканці нашого міста оберуть розвиток нашого рідного міста», - сказав Дмитро Шевчик.

В свою чергу Володимир Зеленський побажав йому одужання та перемоги. «Ви одужуйте, і, можливо з вашою перемогою нам вдасться, що видужає місто», - резюмував президент. Після цього на нараді продовжили обговорювати стан екології в Кривому Розі.

ОПОРА  раніше повідомляла, що 26 серпня у Дніпрі Володимир Зеленський представляв кандидатів на посаду міських голів Дніпра та Кривого Рогу від партії «Слуга народу». 6 грудня у Кривому Розі відбудеться повторне голосування, виборці обиратимуть між Дмитром Шевчиком («Слуга Народу») та Костянтином Павловим («Опозиційна платформа – За життя»).

Згідно з статтею  212-10 КУпАП проведення передвиборної агітації, агітації з референдуму особою, участь якої в агітації заборонена законом, проведення агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, проведення агітації у формах та засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення агітації, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті, статтями 212-9, 212-13 та 212-14 цього Кодексу, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)