Ввечері 23 листопада Дніпровська міська ТВК встановила результати повторного голосування з виборів Дніпровського міського голови. В цей же день також встановила результати Нікопольська міська ТВК.

За Бориса Філатова («Пропозиція») проголосували 150 тис. 782 виборці, що становить 78,07%. За Загіда Краснова («Громадська сила») свої голоси віддали 36 тис. 262 виборці (18,77%). У виборах взяли участь 193 тис. 119 дніпрян. 6073 бюлетені були визнані недійсними.

Серед претендентів на посаду Нікопольського міського голови найбільше голосів набрав Олександр Саюк («За майбутнє»). За нього проголосували 12 тис. 533 виборці (54,64%). За Руслана Олійника («Слуга народу») – 9637 виборців (42,01%). У повторному голосуванні в Нікополі взяли участь 22 тис. 937 виборців. 767 виборчих бюлетенів визнано недійсними.

У ч. 2 ст. 268 Виборчого кодексу України зазначено, що відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою «Уточнений»), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців - на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (а у разі проведення повторного голосування - не пізніш як на п'ятий день з дня повторного голосування) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)