На виборчих дільницях №210723, що на вулиці Івана Сільвая, №210715, що на вулиці Університетській, 12 та №210743, що на вулиці Восьмого березня, спостерігачам ОПОРИ не дали підписати акти про отримання копій протоколів про підсумки голосування на виборчій дільниці.  Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ з місця події.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, на дільницях №210724, 210715 та 210743 спостерігачам не дали підписати акти про видачу протоколів про підсумки голосування на дільницях через те, що таких актів нібито не було в наявності.

Також, як повідомляє спостерігач ОПОРИ, на виборчій дільниці №210748, що на вулиці Бориса Тлехаса, спостерігачу не дали підписати акт, однак, після його зауваження, членкиня ДВК склала акт про видачу протоколу на звичайному папері. Його підписали інші присутні спостерігачі, що отримали копії протоколів.

Відповідно ч.9 ст.251 Виборчого кодексу України про видачу копій протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, поданих на відповідних місцевих виборах у відповідному виборчому окрузі, складається акт за формою, встановленою Центральною виборчою комісією. В акті зазначаються перелік осіб, які одержали копії відповідного протоколу, дата та час одержання цих копій і ставляться підписи цих осіб. Акт підписується головою та секретарем дільничної виборчої комісії і скріплюється печаткою дільничної виборчої комісії. Акт запаковується у пакет разом з першим і другим примірниками протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, поданих на відповідних місцевих виборах у відповідному виборчому окрузі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)