Обговорення стосувалося наступних блоків: напрямки вдосконалення житлово-комунального господарства; досвід інших міст у створенні ОСББ та участь громадськості у запровадженні житлово-комунальної реформи; роль управлінських компаній та участь громадськості у запровадженні реформи.

Найбільшу дискусію викликало питання нормативного врегулювання діяльності ОСББ та готовності громади самостійно дбати про свою власність. Велика увага була приділена неякісним житлово-комунальним послугам у м. Львові та намаганням місцевої влади  та комунальних підприємств відповідальність за це "перекинути на плечі" ОСББ. Тобто, нав"язування ОСББ функцій "виконавця послуг".  Існують проблеми з передачею ОСББ прибудинкових територій та житлових комплексів. Окрім зацікавленості корупціонерів у "затягуванні процесу", існують об"єктивні проблеми з відсутністю коштів у бюджеті для створення відповідної технічної документації.

Було презентовано польський досвід діяльності управлінських компаній, який можна адаптувати до українських умов. Ця ідея була підтримана діючими успішними асоціаціями ОСББ - "Сихівчанин" (м. Львів) та заступником голови м. Новоград-Волинського, де існує подібна асоціація ОСББ. В даних умовах такі асоціації досить успішно виконують роль управлінсьоких компаній.

Експерт ГМ Т. Бойко наголосила на неможливості запровадження реформи без бажання знизу - тобто, самих власників. Оскільки протягом десятків років в Україні не було сприятливих умов для формування такого власника, то зараз потрібно здійснити цілий комплекс заходів, де робота знайдеться і органам законодавчої влади, і виконавчої, і місцевого самоврядування, і громадських експертів.

В рамках адвокасі-кампанії організатори презентували поштівку та довідник для громадських активістів, які протягом цього тижня тиражем 10 тисяч будуть надіслані народним депутатам з  проханням підтримати прийняття закону щодо ОСББ.

Більшість новацій, які вже знайшли своє відображення у проекті "Житлового кодексу" або проекту ЗУ "Про зміни до ЗУ "Про ОСББ" були сприйняті позитивно. Разом з тим, учасники круглого столу наголосили, що дані проекти потребують суттєвого допрацювання.

Саме тому наступного дня, 14 жовтня більшість учасників об 11:00 зустрілися знову у форматі робочої групи і розробляли механізми координації зусиль різних середовищ м. Львова, які займаються житлово-комунальними питаннями. Було прийнято рішення провести в кожному районі зустрічі з ініціативними групами щодо створення ОСББ, створити механізм юридичної зваємодопомоги та провести інформаційну кампанію для громадян.

Окрім того, було кілька учасників погодилися працювати у робочих групах на всеукраїнському рівні: з розробки нормативно-правових актів; з розробки інтернер-потралу та з розробки навчальної програми для керівників ОСББ.