У Дніпрі виборець порвав бюлетень та встигнув вкинути його у скриньку.

Інцидент відбувся на виборчій дільниці № 121251, що розташована на вул. Березинська, 4 (НВК №139, 2-й поверх). Голова комісії відмовився викликати поліцію, мотивуючи тим, що  ймовірний порушник вже покинув дільницю.

Відповідно до статті 212-23 Кодексу України про адміністративні правопорушення України знищення виборцем свого виборчого бюлетеня тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)