Суд зобов’язав Ємільчинську територіальну виборчу комісію Житомирської області ще раз провести повторний перерахунок голосів на дільниці №180271 у селі Рудня-Іванівська, де вибори були визнані недійсними через зафіксовані порушення. В результаті перерахунку вибори на цій ДВК все ж таки визнали дійсними.

У коментарі ОПОРІ голова ДВК Наталія Гергало розповіла, що перерахунок відбувся 16 листопада.

«Був суд спершу в Житомирі, вирішили визнати протиправною постанову ТВК і зобов’язати їх ще раз перерахувати голоси. ТВК подала апеляцію у Вінницю і апеляційний суд вирішив залишити постанову Житомирського адміністративного суду без змін. 16 листопада ми провели повторний перерахунок голосів і вибори на нашій дільниці визнали дійсними. Але голова Ємільчинської ТВК не приходить на роботу Протоколи всі в неї, ми не можемо ці дані внести в комп’ютер, сейф вона своїм одним підписом опечатала. 18 листопада з’явилась, і це після того, як ми сказали, що викликатимемо поліцію», – розповіла голова ДВК. 

Отримати коментар голови Ємільчинської ТВК ОПОРІ не вдалося, на телефонні дзвінки вона не відповідає

У Житомирській обласній ТВК поки чекають роз’яснень від ЦВК. Результати виборів вже оприлюднені. «Поки офіційної інформації нам не надходило. Як нам діяти, ми не знаємо, буду дзвонити в ЦВК», – уточнив голова Євгеній Лех.

Як повідомляла ОПОРА, у Житомирській області визнали недійсними вибори на сільській дільниці, бо незаконно проголосували 107 виборців

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)