Під час так званого «другого туру» виборів Миколаївського міського голови активно проводив пряму роботу з виборцями кандидат від місцевого осередку партії «Опозиційна платформа-За життя» Владислав Чайка. У той же час кандидат від місцевого осередку партії «Пропозиція» Олександр Сєнкевич більше комунікував із виборцями як чинний міський голова.

ОПОРА проаналізувала випадки взаємодії кандидатів із мешканцями міста. Так, 15 листопада Владислав Чайка взяв участь у мітингу миколаївських підприємців проти карантину вихідного дня. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. А 8 листопада кандидат на запрошення ГО «Дорожній контроль Миколаїв» долучився до мирної акції протесту на Соборній площі, яка була присвячена розмитненню автомобілів.

Також 12 та 9 листопада кандидат розмістив на своїй сторінці в Facebook два відео про Аркасовий сквер та Першу українську гімназію ім. Миколи Аркаса. Відеоролики були створені громадською організацією «Миколаїв − єдина родина», яку очолює Владислав Чайка.

А 6 листопада відео, присвячене чоловічому єврейському училищу, з’явилось на сторінці кандидата в Instagram. Ще один відеоролик – про алею адміралів Чорноморського флоту − був розміщений на  Instagram-сторінці кандидата 2 листопада. 3 листопада Владислав Чайка зустрічався з мешканцями дев’яти багатоквартирних будинків.

Окрім того, 1 листопада кандидат поспілкувався з підприємцями ринку «Колос», які виступили проти підвищення орендної плати та запровадження касових апаратів у період карантину. «…І наша політична сила, і я особисто будемо робити все для того, щоб питання було вирішене на користь підприємців. Тому що під час пандемії навантажувати підприємців ще касовими апаратами ... Ми не знаємо, в якій зоні опинимося завтра, післязавтра або через тиждень, і може трапитися так, що закриються взагалі всі підприємства, і всі підприємці будуть сидіти на карантині», − заявив кандидат.

Варто наголосити, що 10 листопада кандидат від місцевого осередку партії  «Пропозиція» Олександр Сєнкевич був госпіталізований до лікарні з симптомами Covid, тому його робота з виборцями була дистанційною. 17 листопада міський голова вперше після виявлення хвороби вийшов в прямий ефір зі своєї сторінки у Facebook.

До того часу Олександр Сєнкевич комунікував як чинний голова міської ради, а не як кандидат на цю посаду. Зокрема, 18 листопада на своїй Facebook-сторінці «Олександр Сєнкевич – мер Миколаєва» політик опублікував відео про створення скейт-парку в Інгульському районі Миколаєва за кошти «Громадського бюджету». 13 листопада Олександр Сєнкевич розмістив відео про проєкт реконструкції Каскадного скверу, а 12 листопада відеоролик про продовження реконструкції проспекту Центральний, яку проводить міська влада. 10 листопада міський голова звернувся до мешканців міста з проханням повідомляти про проблеми з запуском тепла в домівки.

Також 7 листопада Олександр Сєнкевич відвідав виставку безпородних собак. А 5 листопада він оглянув відремонтоване дорожнє покриття в одному з дворів Центрального району Миколаєва, яке проводилось за бюджетні кошти, та розповів на відео про прокладення водопроводу в мікрорайоні Варварівка. 1 листопада кандидат анонсував у відеосюжеті плани міської влади щодо реконструкції спорткомплексу «Надія».

А 27 жовтня обидва кандидати взяли участь у мітингу працівників культури та підприємців, повідомляє інтернет-видання «Інше. TV».

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)