У повторному  голосуванні з виборів міського голови Українки, що на Київщині, перевагу здобув висуванець політичної партії «Європейська Солідарність», за якого свої голоси віддали 51,5% виборців, що взяли участь у виборах. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Українська міська ТВК встановила результати голосування з виборів міського голови Українки. Відповідно до протоколу комісії від 16 листопада 2020 року в голосуванні взяли участь 5 537 виборців. З-поміж двох кандидатів, які претендували на посаду міського очільника, більшу кількість голосів набрав кандидат від політичної партії «Європейська Солідарність» Олександр Туренко. За нього проголосували 2 852 виборці, що становить 51,5% голосів. За кандидатку від політичної сили «Слуга народу» Оксану Кирилюк свої голоси віддали 2 450 виборців.

Згідно з інформацією ЦВК явка виборців станом на 20 годину 15 листопада в Українці склала 31,46%.

Відповідно до частини 2 статті 278 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія з відповідних виборів визнає обраним сільським, селищним, міським (міст з кількістю виборців до 75 тисяч осіб) головою кандидата, який за результатами голосування виборців отримав найбільшу порівняно з іншими кандидатами на посаду кількість голосів виборців.

Нагадаємо, що рішення про призначення в Українці повторного голосування з виборів міського голови було прийняте, оскільки на виборах 25 жовтня 2020 року двоє кандидатів набрали однакову кількість голосів.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.