Станом на 20:00 15 листопада, у день повторного голосування з виборів Українського міського голови, волевиявлення здійснили 25,95% виборців міста.

За попередньою інформацією Української міської ТВК, як повідомили представникам Громадянської мережі ОПОРА, станом на 20:00 на дільницях проголосувало 3 тис. 529 осіб. Всього до списків виборців було внесено 12 тис. 983 осіб. Тобто відсоток явки становить 25,95%.

Нагадаємо, відповідно до частини 15 статті 248 Виборчого кодексу України дільнична виборча комісія упродовж дня голосування забезпечує подання до усіх територіальних виборчих комісій з місцевих виборів, які організовуються та проводяться на цій дільниці, відомостей про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці, у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)