За результатами голосування до складу депутатів Запорізької міської ради увійшли представники та представниці п’яти політичних партій: «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Нова політика», «Партія Володимира Буряка «Єднання». Серед 40 обраних осіб лише 7 жінок. ОПОРА проаналізувала склад новообраної міськради.

Відповідно до вимог Виборчого кодексу України Запорізька міська ТВК Запорізького району Запорізької області встановила у своєму протоколі результати голосування за кандидатів у депутати Запорізької міської ради.

У списку виборців визначено 564 625 осіб. З них у голосуванні взяли участь 169 604 громадян. Недійсними визнано 9 783 бюлетенів.

Із загальної кількості депутатів у 40 осіб обраних до Запорізької міської ради за приналежністю до політичних сил відсотковий показник такий:  

  • «Партія Володимира Буряка «Єднання»: 30%;
  • «Опозиційна платформа – За життя»:  25 %;
  • «Слуга народу»: 20%;
  • «Європейська солідарність»:  17,5%;
  • «Нова політика»: 7,5%.

Жінки від повного обраного складу становлять 17,5% депутаток, відповідно чоловіки – 82,5%. При цьому від партій «Європейська солідарність» та «Нова політика»  не було обрано жодної жінки. А серед обраних депутатів та депутаток від «Слуги народу» жінки та чоловіки склали однакову кількість: по 4 особи.

До нового складу депутатів Запорізької міської ради голосуванням містян не було обрано представників та представниць політичних партій: «Перемога Пальчевського», «УДАР (Український Демократичний Альянс За Реформи) Віталія Кличка», «За майбутнє»,  Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Наш край», «Партія зелених України», «Партія Шарія», «Радикальна партії Олега Ляшка», «Порядок», «Опозиційний блок» та «Сила людей».

Найбільшу підтримку виборців здобув Микола Бєлий за поданням від «Європейської солідарності» . Йому запоріжці віддали 2 286 голосів. Наступними йдуть кандидати від «Партії Володимира Буряка «Єднання». Так  Михайло Прасол отримав 1 784 голосів, а Дмитро Сірий – 1 653.

ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 1 статті 256 Виборчого кодексу України міська виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою «Уточнений») не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.