Кандидат на посаду Овруцького міського голови від Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Гуденко подав позов до суду проти міської територіальної виборчої комісії з вимогою визнати протиправними дії ТВК.  5 листопада Житомирський окружний адміністративний суд позов  задовольнив і зобов'язав комісію провести повторний підрахунок голосів. 

Фото рішення суду Олександр Гуденко опублікував на своїй сторінці у Facebook. 

У позові позивач вказав, що прийом документів від ДВК здійснювався та оголошувався їх зміст не головою Овруцької МТВК, а членом комісії Богданом Головачем. Позивач вважає, що Богдан Головач самостійно перебрав на себе повноваження голови Овруцької ТВК. 

Суд вирішив позов задовольнити та зобов’язав Овруцьку МТВК провести повторний підрахунок голосів.

«Визнати дії, вчинені Овруцькою МТВК Коростенського району  Житомирської області під головуванням Головача Б. В. та Царук І. А. під час підрахунку голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради та Овруцького міського голови на перших чергових виборах 25 жовтня 2020 року – протиправними. Зобов’язати Овруцьку МТВК Коростенського району Житомирської області провести повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради Коростенського району Житомирської області та Овруцького міського голови Коростенського району Житомирської області виборчою комісією у складі визначеною постановою ЦВК №172 від 10.08.2020…Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції», – йдеться у рішенні суду. 

Фото зі сторінки Олександра Гуденка 

Також у відео-коментарі на своїй сторінці Олександр Гуденко зазначає, що і надалі збирається звертатись із заявами до правоохоронних органів. 

У коментарі ОПОРІ Богдан Головач 6 листопада зазначив, що буде подавати апеляцію на рішення суду. 

«Будь-хто з членів комісії може приймати документи. Комісія була в повному складі. Я виконуючий обов'язки голови, є про це відповідна постанова. Обов'язково буду подавати апеляцію», – зазначив Богдан Головач.  

За даними сайту ЦВК, на посаду Овруцького міського голови балотувались 4 кандидати.  Олександр Гуденко є кандидатом від Радикальної партії Олега Ляшка. 

Станом на 16.00 год 6 листопада на сайті ЦВК немає даних, кого обрали Овруцьким міським головою. 

Як повідомляла ОПОРА, у Житомирській області визнали недійсними вибори на сільській дільниці, бо незаконно проголосували 107 виборців.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)