Таїровська селищна ТВК Одеського району Одеської області станом на 11 годину 28 жовтня не прийняла жодного рішення, хоча завершила прийом виборчої документації від усіх дільничних виборчих комісій увечері 27 жовтня.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, Таїровська селищна територіальна виборча комісія 27 жовтня близько 18:00 прийняла виборчу документацію від останньої дільничної виборчої комісії (всього на території Таїровської селищної територіальної громади – сім виборчих дільниць).

Після цього на засіданні ТВК нічого не відбувається і не приймаються жодні рішення.

За інформацією спостерігача, який зараз перебуває в приміщенні ТВК, станом на 11:00 28 жовтня територіальна виборча комісія повідомила спостерігачеві ОПОРИ, що вона готує протокол про підсумки голосування з виборів депутатів Одеської обласної ради та планує здавати відповідну виборчу документацію в Одеську обласну ТВК орієнтовно після обіду 28 жовтня. Надалі комісія планує складати протокол про підсумки голосування з виборів депутатів Одеської районної ради, а вже після цього - встановлювати результати по виборам Таїровського селищного голови та Таїровської селищної ради.

Нагадаємо, що у день голосування 25 жовтня на одну з виборчих дільниць Таїровської селищної громади суб’єкти виборчого процесу викликали поліцію через голосування виборців, які зареєструвалися у селі перед виборами.

Крім того, Одеська районна територіальна виборча комісія 19 жовтня ухвалила постанову «Про дострокове припинення повноважень Таїровської селищної територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області».

 

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)