Інцидент стався у Петропавлівській Борщагівці, на Київщині. Всередині виборчої дільниці було зафіксовано факт ймовірної фальсифікації: знайшли протоколи із мокрими печатками в котрі вносили дані, списки виборців та пакунки із грошима.

Про даний факт стало відомо з Фейсбук-сторінки чинної народної депутатки Вікторії Сюмар від політичної партії «Європейська солідарність» та кандидатки в депутати Київської обласної ради від цієї ж партії на цих місцевих виборах. Вона зазначила, що виявила факт ймовірного втручання у виборчий процес у кабінеті сільського голови Петропавлівської Борщагівки Олексія Кодебського, який також є кандидатом-самовисуванцем на посаду голови Борщагівської сільської ради. Сюмар наголосила, що під час відвідин кабінету сільського голови побачила, як секретарка Олексія Кодебського заповнювала виборчі протоколи. По тому, за словами Сюмар, її виштовхнули із кабінету. Про це вона зазначила у соціальній мережі. На місце інциденту викликали поліцію.

Начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Київській області Віталія Грохольська повідомила ОПОРІ: «До Чайківського відділу поліції надійшло повідомлення від народної депутатки котра зазначила – нині у приміщенні, де знаходиться виборча дільниця, ймовірно підмінюють протоколи. На місці, під час огляду, співробітники Національної поліції дійсно виявили протоколи із мокрими печатками, їх вилучили, а також пакунки з готівкою. Нині відкрито 3 кримінальні провадження за ст. 351 Кримінального кодексу «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради», за ч. 4 ст.160 «Підкуп виборця, учасника референдуму» та за ст. 158-2 «Незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму». Нині на місці продовжують працювати поліцейські».

Також на місце події для встановлення обставин події виїхали представники ОПОРИ у Київській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.