Зокрема, у Луцьку листівки, розклеєні на під’їздах та дошках оголошень, зранку 25 жовтня продовжують «агітувати» за учасників виборчих перегонів. Тож листівки агітаційного характеру зафіксували на проспектах Волі, Соборності, а також на вулицях мікрорайону ЛПЗ.

Окрім того, на вулиці Ярощука виявили розклеєні листівки на дошках оголошень, водостічних трубах, поверхнях окремих будівель. Деякі листівки були розкидані просто на землі.

У селі Боратин Луцького району агітаційні листівки на користь двох кандидатів у день виборів залишаються розклеєними на електроопорах.

У місті Ковель Волинської області спостерігач виявив агітаційні матеріали двох партій, розміщені на поверхні рекламної тумби.

На зупинці транспорту у місті Володимир-Волинський зафіксували агітацію із назвою та символікою однієї із партій.

Окрім того, у місті Луцьку та місті Володимир-Волинський на білбордах розміщена зовнішня реклама, котра може містити ознаки прихованої агітації на користь трьох партій.

До слова, масове розміщення агітації фіксували й у «день тиші». Йдеться також про розміщення листівок, постерів у різних населених пунктах, а в 1 випадку банера - 24 жовтня на балконі житлового будинку на проспекті Волі у Луцьку продовжував висіти банер на користь одного із кандидатів на посаду Луцького міського голови.

Відповідно до частини 1 статі 52 Виборчого Кодексу України  передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. У частині 3 сказано, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей час забороняється також, зокрема, розповсюдження агітаційних матеріалів.

Відповідно до ч. 1 ст. 212-10 Кодексу України про адміністртивні правопорушення України проведення агітації поза строками тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
 
Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.