Спостерігач ОПОРИ в Одеській області повідомляє про інцидент у шкільній будівлі.

Як інформує ОПОРА, до поліції надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці №511318 в Одесі (приміщення школи №38).  

Правоохоронці евакуювали присутніх виборців, однак члени дільничної виборчої комісії та низка спостерігачів лишилися всередині.

Нагадаємо, що вдень таке ж повідомлення надходило щодо виборчої дільниці №511268 (вулиця Льва Толстого, 1). Після перевірки вибухонебезпечних предметів не знайшли.

У випадку повідомлення про замінування бюлетені для голосування, печатка ДВК, списки виборців та інша виборча документація ховається до сейфу, члени ДВК та інші присутні під час голосування суб'єкти виборчого процесу та їх представники очікують за межами приміщення для голосування на завершення перевірки дільниці.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)