У Лубнах (центр Лубенського району), на дільниці №531011, члени ДВК склали акт про невідповідність кількості бюлетенів, виданих Лубенською міською ТВК, цифрі, вказаній у протоколі міської територіальної виборчої комісії.

Розбіжність зафіксували у бюлетенях з виборів депутатів Полтавської обласної ради у ТВО №6. Члени ДВК отримали 2079 бюлетенів, невідповідність склала 9 штук. Щодо ситуації, відповідно до ч. 6 ст. 37 та ч. 11 ст. 242 Виборчого кодексу України склали акт. Згідно з Виборчим кодексом, один примірник акту має залишитися на ДВК, інший необхідно передати до територіальної виборчої комісії.

Рішенням ДВК дільниці №531011 від 25 жовтня 2020 року №1 встановлено, що причиною такої невідповідності є помилка, допущена підприємством-виготовлювачем. 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.