Голова Дніпровської міської ТВК говорить про технічні проблеми на сайті. Новомосковська та Жовтоводська міські ТВК досі не передали всі відомості щодо списків кандидатів до Центральної виборчої комісії.

На сайті Центральної виборчої комісії станом на 13 жовтня відсутні виборчі списки кандидатів у депутати до Дніпровської міської ради від трьох партій.

Список партії «Пропозиція» був зареєстрований 18 вересня, партії «Громадська сила» - 21 вересня, «Національного корпусу» - 23 вересня. Виборчі списки саме цих партій досі не опубліковані на сайті ЦВК. Список партії «Наш край», зареєстрований рішенням суду 4 жовтня,  є.

ОПОРА зв’язалася з головою Дніпровської міської ТВК Олександром Саленком, який запевнив, що ТВК передала всі списки до ЦВК вчасно. «На сайті ЦВК є технічні проблеми, але ми з ними на зв’язку. Гадаю, найближчим часом ця інформація з’явиться на сайті», - сказав Олександр Саленко.

Виборчі списки до Дніпропетровської обласної ради, Криворізької міської ради та Кам’янської міської ради, Нікопольської міської ради, Павлоградської міської ради, Дніпровської районної ради опубліковані повністю. В переліку кандидатів до Новомосковської міської ради відсутні списки від «Партії Зелених України» та «Партії Шарія».

Секретар Новомосковської міської ТВК Михайло Богданов підтвердив ОПОРІ, що вони ще не передавали до ЦВК списки від цих двох партій. «Людина, яка нам готувала ці постанови, пішла разом з бухгалтером. Ми не знаємо як це робити. Сьогодні – завтра ми вирішимо це питання, вже знайшли спеціаліста», - сказав Михайло Богданов.

У переліку кандидатів до Жовтоводської міської ради відсутній список від партії «Наш край». Заступник Жовтоводської міської ТВК Поліна Лисаненко повідомила ОПОРІ: «Наш край не проходить по формі №2, тому що в єдиному територіальному списку в них є помилка, а в законі написано, що ми не маємо права її виправляти. Поки не буде виправлень в цьому списку, форма не приймається. Ми надсилаємо до ЦВК листи, нам треба заключати договір на друк бюлетенів, але ЦВК нам досі не надали відповідь».

25 серпня Центральна виборча комісія затвердила постанову про порядок інформування Центральної виборчої комісії про перебіг виборчого процесу місцевих виборів.

Відповідно до ч. 3 ст. 47 Виборчого кодексу України Центральна виборча комісія оприлюднює на своєму офіційному вебсайті відомості про кожного кандидата, зареєстрованого для участі у відповідних місцевих виборах, та передвиборні програми організацій партій, що висунули кандидатів у депутати до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)