Впродовж 15-24 вересня обласні осередки партійних організацій провели на Львівщині конференції, під час яких відбулося висування кандидатів у депутати різних рівнів, а також кандидатів на посади міських, сільських та селищних голів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відвідали 15 таких заходів. Партії «Слуга народу» та «Опозиційна платформа - За життя» відмовили представникам ОПОРИ в участі під приводом карантинних заходів. 

15 вересня у приміщенні одного з найдорожчих готелів міста Львова («Grand Hotel») відбулася конференція Львівського обласного осередку політичної партії «Наш край». Інформацію про захід ОПОРА дізналася зі сторінки політичної сили у соціальній мережі Facebook. Щоправда, сконтактувати з організаторами за номером телефону, вказаним в оголошенні, не вдалося. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зареєструвався на захід лише в день конференції, отримавши нові контакти представників партії від однієї з ТВК Львівщини. 

Перед початком конференції делегати та гості зареєструвалися. Станом на початок заходу були присутні 37 делегатів із 43. Під час заходу долучилися інші делегати. Загалом були присутні близько 50 осіб. 

Делегати обрали головою конференції Ореста Матвіїшина, а секретарем - Ігоря Бобровського (депутат Самбірської районної ради від партії «Наш край»). Голова заходу представив делегатам нового керівника Львівського обласного осередку політичної партії. Ним  став Михайло Лобів. На місцевих виборах у 2015 році Лобів кандидував до Бориславської міської ради від Народного Руху України.

Під час конференції виступали делегати Валерій Губерський та Володимир Волошин. Окрім делегатів, на конференції були присутні: Андрій Лозинський (голова Львівської обласної ТВК), Валерій Шажко (заступник голови Львівської обласної ТВК), Андрій Кокіш (член Львівської обласної ТВК), Тарас Захарчук (член Львівської міської ТВК). 

Зачитував списки і ставив на голосування кандидатів до різних рад Михайло Лобів. Він запропонував представляти лише першу п’ятірку зі списку. Таку пропозицію Лобіва підтримали делегати. 

У підсумку на заході обласний осередок партії висунув кандидатів в депутати до 25 рад на Львівщині. До Львівської обласної ради балотуватимуться: Віталій Бобир, Орест Матвіїшин, Ігор Труш, Іванна Мирош.  

Політична сила не висунула жодного кандидата на посаду міського, сільського та селищного голови. Також львівський осередок затвердив програму. 

Далі у роботі конференції оголосили перерву. Пояснивши це тим, що починається процес реєстрації кандидатів у ТВК й закриття відбудеться після його завершення. За словами Михайла Лобіва, при потребі вони продовжать роботу конференції, щоб висунути додаткових кандидатів. 

Цього ж дня на площі перед Собором Святого Юра відбулася конференція львівської обласної та міської партійних організації політичної партії «Духовна Україна». На заході були присутні близько 60 осіб. 

Делегати обрали головою конференції керівника партії Юрія Путаса. Він зачитав список кандидатів до Львівської обласної ради, а потім уточнив, що це список до Львівської міської ради. Під час конференції, делегати висунули кандидатку на посаду міської голови Львова. Нею стала  лікарка Наталія Ван Доеверен. Також делегати затвердити програму. 

Партія «Духовна Україна» також оголосила перерву у роботі конференції. Представники політичної сили пояснили, що продовжать роботу в інший день, де представлять кандидатів до інших місцевих рад Львівщини. Чи було продовження конференції, ОПОРІ невідомо.

Анонс про конференцію львівської обласної організації Об'єднання «Самопоміч» опублікували на сайті політичної сили 10 вересня. Захід відбувся 16 вересня на території заводу «Техноваги». При вході на конференцію делегатам, журналістам та гостям потрібно було зареєструватися. Після реєстрації делегати отримали мандат для голосування.

Головуючою була депутатка Львівської обласної ради від Об’єднання «Самопоміч» Парасковія Дворянин, а секретарем - депутат Львівської міської ради Андрій Шевців. Також було обрано лічильну комісію. Парасковія Дворянин зазначила, що на заході орієнтовно 50 делегатів та 60 гостей. Зауважимо, що не всі учасники дотримувались карантинних обмежень, а саме - були без масок. 

Під час заходу виступали капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, депутатка Львівської обласної ради Інна Свистун, колишній народний депутат Олег Березюк, депутатка Львівської міської ради Юлія Хомчин та заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Лідер політичної сили Андрій Садовий прозвітував про попередню програму «Львів 2020» і  представив нову - «План дій 24/7» (7 пріоритетів для Львівської територіальної громади до 2024 року). Щоправда, в цей день делегати за програму не проголосували і продовжили конференцію 21 вересня. 

Загалом партія Об’єднання «Самопоміч» висунула кандидатів у депутати до 42 місцевих рад Львівщини, а також кандидатів на посаду сільських, селищних, міських голів. Були озвучені прізвища всіх кандидатів у єдиному списку, а також кандидатів по територіальних списках до всіх рад, куди вони балотуються. Переглянути списки могли і гості конференції, відсканувавши QR-код на спинці крісел. 

Список партії до Львівської обласної ради очолив колишній народний депутат від Об'єднання «Самопоміч», а нині заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.  

На посаду міського голови Львова від політичної сили знову кандидуватиме Андрій Садовий. Садовий озвучив це рішення ще 19 серпня у свій День народження, а делегати конференції підтримали таку пропозицію. Андрій Садовий також очолить список політичної партії до Львівської міської ради. 

На посаду Червоноградського міського голови від політичної партії кандидуватиме Дмитро Фартушок, Яворівського міського голови - Ігор Грабовський, Новояворівського міського голови - Петро Добош, Івано-Франківського селищного голови Яворівського району - Володимир Драбчук, а Камянка-Бузького міського голови - Оксана Шваюк. 

16 вересня відбувся з’їзд львівського міського і обласного осередків політичної партії «Сила і Честь». Анонс опублікували на сайті політичної партії за 6 днів до заходу. При вході на конференцію була стійка для реєстрації делегатів, журналістів та гостей. Також роздавали захисні маски, але ними користувалися не всі присутні. 

Головуючим конференції був депутат Львівської обласної ради Юрій Візняк. Також було обрано лічильну комісію, але у більшості випадків головуючий сам озвучував, що рішення прийнято одноголосно. Частину списків із кандидатами до рад зачитували, іншу частину - ні. Мовляв, якщо хтось бажає, може потім підійти й ознайомитися з ними. Також голосували одночасно за списки до декількох територіальних громад, або за списки до ради і на посаду голову територіальної громади водночас.  

У першу десятку кандидатів до Львівської обласної ради увійшли: Юрій Візняк, Орест Кавецький, Любомир Сопільник, Світлана Федяєва, Олександра Калушка, Олександр Чебаненко, Ігор Комарницький, Валентин Устименко, Олександра Хмиз, Олена Буджак. 

Загалом на заході були присутні близько 150 осіб. Серед них представники Львівської міської і обласної ТВК, представник «Ради з питань захисту здоров'я дитини». Конференція відбувалася у комунальному закладі обласної ради «Львівському палаці мистецтв», директором якого є Юрій Візняк. Чоловік є головою Львівського обласного осередку партії «Сила і Честь». 

У «Львівському палаці мистецтв» також відбулася конференція львівської територіальної організації політичної партії «Європейська Солідарність» (17 вересня). Оголошення про захід опублікували на сайті обласного осередку 11 вересня. Щоправда, у ньому спочатку була вказана одна адреса, де відбудеться захід,  а згодом її замінили на іншу.

Аби зареєструвати спостерігачку ОПОРИ на захід, представникам «Європейської Солідарності» було достатньо рішення Центральної виборчої комісії, про право організації мати офіційних спостерігачів під час місцевих виборів. 

При вході на конференцію делегати та гості заходу реєструвалися. На заході були присутні 80 із 87 делегатів. Головуючим був народний депутат від «Європейської Солідарності» Олег Синютка, а секретарем - Віталій Корецький. Також була обрана мандатна і лічильна комісії. Олег Синютка презентував кожного з першої десятки кандидатів до Львівської обласної та міської рад. До інших рад зачитували лише першу п'ятірку, а також презентували кандидатів на голів територіальних громад і проголосували за програму партії. В роботі конференції оголосили перерву. 

16 вересня у внутрішньому дворику будинку, де розташований офіс Української галицької партії, відбулася партійна конференція з метою висування кандидатів у депутати до відповідних рад у Львівській області, кандидатів на посади міських, сільських, селищних голів у громадах Львівської області на перші місцеві вибори 25 жовтня 2020 року. Оголошення про захід опублікували за шість днів на сайті політичної сили. 

На конференції зареєструвалися 40 делегатів. Головуючим був Іван Щурко, а секретарем - Мар’яна Кузько. Також делегати обрали лічильну комісію. Щоправда, підрахунок голосів дещо ускладнювався, оскільки дехто з делегатів стояв при вході у дворик, інші - сиділи на стільцях. 

На конференції затвердили програму, зачитали першу десятку кандидатів до Львівської обласної ради. До неї увійшли: Тарас Чолій, Юрій Фольварочний, Іван Щурко, Ірина Кравець, Марія Кульчицька-Волчко, Віталій Андрейко, Назарій Островський, Володимир Гаврон, Ірина Бек, Галина Джулай. 

Також представляли кандидатів на посади голів 13 територіальних громад. Кожен із кандидатів коротко розповідав про себе. Далі зачитували лише назву ради і делегати голосували. Кандидатом на посаду міської голови Львова обрано депутатку Львівської міської ради Юлію Гвоздвич. 

Із промовою виступали депутат Львівської міської ради Тарас Чолій та керівниця партії Ірина Моряк. Присутнім на заході був член Моршинської міської ТВК Тарас Кобко. У цей день роботу конференції оголосили закритою. Зауважимо, що не всі присутні були у захисних масках. 

18 вересня на території фабрики «Трембіта» відбулася конференція львівської обласної територіальної організації політичної партії «Голос». Повідомлення про захід опублікували 11 вересня на сайті обласного осередку політичної сили. 

При вході на конференцію делегати та гості мали зареєструватися. Присутніми були 93 делегати, а це 70% від загальної кількості. Відкривав захід народний депутат від партії «Голос», керівник обласного осередку і кандидат на посаду міського голови Львова Ярослав Рущишин. Головуючим був Ростислав Добуш, а секретарем - Іванна Герус. Делегати обрали мандатну і лічильну комісії. 

Списки кандидатів до обласної, районних, міських, сільських та селищних рад демонстрували на екрані перед голосуванням і зачитували перший номер у ньому. У друкованому варіанті делегати мали списки до Львівської обласної та міської рад. До останніх шести рад Стрийського району, до яких висували кандидатів, слайдів не було. Тому головуючий зачитав першу п'ятірку. За кожного кандидата на посаду міського голови голосували окремо. 

У першу десятку у списку до Львівської обласної ради від партії «Голос» увійшли: Ростислав Добош, Северин Хобзей, Іванна Герус, Наталія Галецька, Мирослав Карпінський, Захар Миляник, Юрій Леськів, Сергій Ушарук, Роксоляна Вороновська, Надія Возняк. 

Також делегати затвердили програму партії. Далі було оголошено про перерву у роботі конференції. Гостями заходу були народні депутати від партії «Голос» Кіра Рудик та Ярослав Юрчишин, а також представники територіальних виборчих комісій. Загалом було близько 130 осіб. 

19 вересня відбулася конференція львівської обласної регіональної організації політичної партії «Варта». Інформацію про захід опублікували на сайті партії 13 вересня. 

Конференція відбулася в офісі осередку. Перед початком делегати на гості зареєструвалися. На захід завітали представники Львівської обласної, міської територіальних виборчих комісій та голова Моршинської міської ТВК. 

Головуючим на засіданні був Юрій Мартинюк, а секретар - Юлія Городечна. На заході були присутні 15 із 25 делегатів, які обрали мандатну і лічильну комісію. Присутні затвердили програму партії. Списки з кандидатами делегати могли переглядати на смартфоні, відсканувавши QR-код. 

Кандидатів до Львівської обласної ради зачитували по 5 осіб у кожному територіальному виборчому окрузі. Далі делегати вирішили, що голосуватимуть за список кандидатів до обласної ради в загальному, а не по кожному окрузі окремо. У першій десятці до Львівської обласної ради від партії «Варта» кандидуватимуть: Наталія Шелестак, Роман Городечний, Роман Пукаляк, Софія Кащевська, Андрій Котельник, Марія Кісельова, Назар Коваль, Омелян Синевський, Маріанна Вільшинська, Юрій Турянський. 

Голосування за список кандидатів до Львівської міської ради відбувалося аналогічно. Кандидатом на посаду міського голови Львова обрано чинного депутата міської ради Ігоря Зінкевича. Загалом делегати конференції затвердили списки до близько 30 територіальних громад, де також зачитували лише першу п'ятірку. У роботі конференції було оголошено перерву. 23 вересня делегати продовжили засідання. 

Також 19 вересня відбулася конференція львівської обласної та міської організацій ВО «Свобода». Оголошення про захід було оприлюднене на сайті політичної сили. Щоправда, спершу в ньому було вказане інше місце заходу, яке згодом замінили на площу перед пам’ятником Степану Бандері. 

Захід розпочав депутат Львівської обласної ради, головуючий Олег Панькевич. Він попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання свободівців, які загинули на Сході країни. Далі Панькевич оголосив порядок денний. 75 присутніх делегатів із 80 обрали мандатну і лічильну комісії. Секретарем конференції була Марта Ільчишин. 

Олег Панькевич представив першу десятку кандидатів до Львівської обласної ради, яку він і очолив. Також до неї увійшли: Йосип Ситник, Ірина Сех, Галина Чорна, Михайло Байтала, Андрій Болюбаш, Андрій Рікота, Мирослава Калинич, Мирослава Бабінська. Загалом зачитували загальний список із зазначенням прізвища кандидата, номер округу та відповідний номер у списку.  

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник презентував список кандидатів до Львівської районної ради. Кожен представник районної організації виходив на сцену і представляв кандидатів у депутати та голів територіальних громад. 

Депутата Львівської обласної ради Руслана Кошулинського делегати висунули як кандидата на посаду міського голови Львова. Кошулинський також зачитав загальний список кандидатів і по округах до Львівської міської ради. 

Також делегати заслухали програму партії, яку презентував Йосиф Ситник і затвердили її.

Через відеозвернення присутніх привітали найстарша членкиня ВО «Свобода», зв'язкова Романа Шухевича Ольга Ільків, міські голови Тернополя Сергій Надал, Івано-Франківська - Руслан Марцинків, Хмельницького - Олександр Симчишин.

Цього ж дня відбулася конференція ВО «Батьківщина». Анонс про захід опублікували на сайті Львівської обласної організації політичної партії за тиждень до заходу. Конференція відбулася на терасі готелю «Супутник», хоча спершу планувалася в іншому місці. 

Делегати та гості перед початком заходу зареєструвалися. Загалом на конференції були присутні 110 осіб із 187 делегатів. У президію увійшли народні депутати від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк та Сергій Власенко, заступник голови львівського осередку Іван Стецькович. Секретарем була обрана керівниця міського осередку політичної партії Наталія Тимчій. 

Михайло Цимбалюк озвучив, що лічильну і мандатну комісії було створено на першому етапі конференції. В цей день був другий етап. Цимбалюк представив лічильну і мандатну комісії, а делегати за них проголосували. 

Із промовою до однопартійців виступив народний депутат Сергій Власенко. Телефоном лідерка політичної сили Юлія Тимошенко пообіцяла однопартійцям навідатися під час виборчої кампанії на Львівщину.

Програму партії представив Михайло Цимбалюк, який наголосив, що вона є продовженням «Нового курсу» Юлії Тимошенко, запропонованого під час президентських виборів у 2019 році. За неї присутні проголосували одноголосно. Цимбалюк додав, що обласний осередок висуває близько 2000 кандидатів до місцевих рад, але не всюди кандидатів на посаду очільників територіальних громад. 

Висування та затвердження кандидатів до обласної, районних, міських, селищних, сільських рад і кандидатів на голів територіальних громад відбувалося в кілька етапів. Спершу, голосування за округами, далі за загальний список. За кандидатів на посади міських, сільських та селищних голів делегати голосували за кожного окремо. 

На завершення Михайло Цимбалюк повідомив, що другий етап конференції завершений. Однак, мандати делегатів діють до наступного етапу. Зауважимо, що не всі учасники дотримувалися соціальної дистанції, хоча під час самого заходу були в масках. 

19 вересня у Львівському державному палаці естетичного виховання молоді, що на площі Петрушевича, відбулася конференція Львівської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» з метою висування кандидатів у депутати обласної, районних, сільських та селищних рад, міських голів.

Оголошення про захід було опубліковане на офіційному сайті політичної сили 13 вересня. Щоправда, спостерігачу ОПОРИ вдалося акредитуватися за номером, вказаним в оголошенні, лише за три години до початку заходу. Оскільки, за номером телефону, як і на сторінках у соціальних мережах партії, ніхто не відповідав. 

Головуючим конференції був депутат Львівської обласної ради Андрій Білоус. Чоловік зачитав звернення лідера політичної сили Анатолія Гриценка. Далі делегати призначили секретаря, лічильну комісію, а також затвердили програму. 

На конференції зачитували першу десятку кандидатів, які балотуватимуться до Львівської обласної та міської рад, претендентів на посади голів міських, селищних, сільських територіальних громад. Щодо інших списків, зачитували лише назву ради без тих, хто увійшов у список. На посаду міського голови Львова, політична сила не висунула кандидата. 

До Львівської обласної ради від «Громадянської позиції» кандидуватимуть: Володимир Гірняк, Андрій Білоус, Анатолій Забарило, Уляна Дорош, Наталя Кузяк, Микола Шевчук, Василь Курій, Йосип Барабаш, Тетяна Рефцьо, Юлія Лацик.

Після голосування виступив депутат Львівської обласної ради Володимир Гірняк. За пропозицією Андрія Білоуса у роботі конференції оголосили перерву. Зауважимо, що під час заходу декілька разів наголошувалося на дотриманні соціальної дистанції та носінні масок, але не всі присутні до цих порад дослуховувалися. 

19 вересня на стадіоні «Арена Львів» відбулися збори Львівської обласної організації політичної партії УДАР. Про захід спостерігачі ОПОРИ дізналися із сторінки політичної сили у соціальній мережі.

Делегати та гості перед початком зборів зареєструвалися. За словами керівниці обласної партійної організації УДАР Оксани Юринець, на заході були 24 делегати із 45. Присутні обрали головуючого та секретаря зборів. На останнього також поклали обов'язки рахувати голоси делегатів. 

До Львівської обласної та міської рад списки з кандидатами зачитувалися загалом і по округах. Але голосування відбувалося за весь список. Так, у першу десятку до Львівської обласної ради увійшли: Марія Петришин, Зіновій Кіт, Андрій Ковч, Олег Домчак, Ольга Буянова, Мирослава Нікітіна-Базилевич, Андрій Гентош, Володимир Ропецький, Оксана Скаврон, Володимир Пограничний. 

По інших списках зачитували лише перший номер, далі було голосування за всіх кандидатів у списку. За кандидатів на посади міських, сільських та селищних голів делегати голосували за кожного окремо. 

Під час конференції виступила депутатка Верховної Ради восьмого скликання Ганна Гопко, з пропозицією підтримати на посаду міського голови Львова колишню народну депутатку Оксану Юринець. У цей же ж день роботу зборів оголосили закритими. 

Також на стадіоні «Арена Львів» відбулася конференція Львівської крайової організації політичної партії Народний Рух України (20 вересня). Оголошення опублікували на сайті політичної сили. 

При вході до будівлі персонал стадіону вимірював усім температуру, а також просив одягнути маски і перебувати в них постійно всередині приміщення. Однак, до цих рекомендацій дослухалися не всі. 

Конференцію розпочали із Державного Гімну у виконанні депутата Львівської обласної ради Тараса Курчака. Модератор заходу, журналіст Віктор Біщук, запросив до слова голову партії Віктора Кривенка. Після Кривенка до присутніх звернувся Сергій Дзядик (перший номер у списку до Львівської обласної ради). 

Кандидатів до Львівської обласної ради презентували по виборчих округах. Вони виходили на сцену, презентували себе, розповідали про плани та свої команди. Також паралельно списки кандидатів з'являлися на екрані. Представлення кандидатів на посади міських, сільських та селищних голів, у ради відбувалося швидко через те, що час оренди був невеликим. Зачитували перший номер кандидата. 

Після презентації усіх слайдів до присутніх звернувся керівник штабу у Львівській області Роман Филипів. 

Спостерігачі ОПОРИ не зафіксували створення мандатної комісії, також не відбувалася реєстрація делегатів і видача їм мандатів, не створювалася лічильна комісія, не вівся підрахунок голосів, не була розглянута програма, відповідно, і не була затверджена. 

Днем раніше відбулася конференція Львівської міської організації Народного Руху України. Оголошення про захід опублікували на сайті партії за три дні до її проведення. 

Конференція відбувалася у готелі «Дністер». Крісла у залі були на відстані 1,5 метра, у приміщенні були дезінфікуючі розчини. Однак, майже усі учасник були без масок. 

На ній були присутні 35 делегатів із 48, які перед початком зареєструвалися. Головуючим конференції був голова Львівської міської організації партії Ігор Мартинюк, секретарем Тарас Левицький. Делегати обрали лічильну та мандатну комісії. 

На заході виступали Ігор Мартинюк, заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк. Опісля приступили до представлення і обговорення перших десятьох кандидатів до Львівської міської ради. До неї увійшли: Богдан Гагалюк, Ігор Мартинюк, Ігор Кузьмак, Лідія Бойчишин, Лілія Козій, Михайло Мураль, Богдан Лешневський, Юрій Кривко, Ірина Плахтій, Олена Березовська. Інших кандидатів у списку лише зачитали. Інформація про кандидатів також висвітлювалася на екрані. 

Далі відбулася презентація списку по округах. Слово надавали першим номерам у списку і делегати голосували. Кандидатом на посаду міського голови Львова на конференції затвердили Ігоря Кузьмака. 

Також після обговорення, дискусій, внесення правок, делегати затверили програму. У цей день конференцію оголосили закритою. 

На заході також були присутніми представник Львівської міської ТВК, голова обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Микола Іщук, представники Християнсько-демократичного союзу Олексій Ляхович, а також представники громадських організацій. Нагадаємо, що Народний Рух України йтиме на Львівщині єдиною колоною з Радикальною партією Олега Ляшка, а також Християнсько-демократичним союзом. 

20 вересня відбулася конференція Львівської обласної організації політичної партії «За майбутнє» в офісі осередку. Щоб акредитуватися на захід, спостерігачу ОПОРИ запропонували зібрати низку документів, які в день конференції ніхто не перевіряв.

Учасники конференції та гості перед початком конференції мали зареєструватися. На ній були присутні 8 делегатів із 9. А також по троє представників від Львівської обласної та міської ТВК. 

Головуючим був помічник народного депутата Тараса Батенка - Тарас Подвірний, а секретарем депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський. Делегати затвердили програму і приступили до питання висування 22 кандидатів у депутати рад різних рівнів, кандидатів до Львівської обласної ради, усіх 7 районних рад. Кандидатів на посади голів представляли поіменно, а до Львівської обласної та міської рад зачитали лише перших 10 осіб у кожному списку. 

У першу десятку кандидатів до Львівської обласної ради увійшли: Тарас Батенко, Володимир Саган, Тарас Подвірний, Тетяна Бей, Галина Степанюк-Телішевська, Юрій Раделицький, Ярослав Пелиховський, Анастасія Пляцок, Роман Васьків, Олександра Шиманович. 

Кандидатом на посаду міського голови Львова обрали Ігоря Телішевського А представником в ТВК із правом дорадчого органу - Тараса Подвірного. 

Раніше Громадянська мережа ОПОРА писала, що представникам ОПОРИ відмовили в участі у конференції регіональна організація політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» та обласний осередок політичної партії «Слуга народу».

22 вересня на сайті політичної партії «Слуга народу» опублікували інформацію, що список кандидатів до Львівської обласної ради очолив голова Львівської обласної державної адміністрації, а також очільник обласного осередку «Слуги народу» Максим Козицький. Також у першу п’ятірку до Львівської обласної ради увійшли Роман Фединяк, Наталія Іванченко, Юрій Холод, Олена Василько. 

Кандидувати на посаду міського голови Львова буде заступник начальника з медичної частини Військово-медичного клінічного центру Західного регіону і депутат Львівської міської ради Тараса Кльофа. Він також є першим номером у списку до Львівської міської ради. 

Не вдалося Громадянській мережі ОПОРА дізнатися, чи проводилася на Львівщині конференція з метою висування кандидатів до різних рівнів рад партією «Перемога Пальчевського».  

18 вересня на телеканалі «НТА» у рубриці «Акценти» вийшов відеосюжет про тур команди політичної партії «Пропозиція». На Львівщину приїхав член політичної партії, міський голова Дніпра Борис Філатов. У матеріалі зазначається, що політична сила висуне своїх представників у 21 області, однак чи хтось кандидуватиме від «Пропозиції» на Львівщині - не вказано. 

У цей день схожий відеосюжет без жодного маркування вийшов на телеканалі «ПравдаТут Львів». У дописі до ролика зазначається: «На Львівщині презентували команду, з якою партія піде на місцеві вибори 25 жовтня».

У телефонній розмові зі спостерігачем ОПОРИ жінка, яка представилася прессекретарем партії «Пропозиція» розповіла, що це не була конференція, а зустріч Бориса Філатова з місцевими командами Трускавця та Дрогобича. 

Зауважимо, що у двох відеосюжетах поруч із Борисом Філатовим є міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Це, ймовірно, може свідчити про те, що політична сила підтримуватиме Кучму на місцевих виборах. 

21 вересня на сторінці у соціальній мережі «УДАР Віталія Кличка.Дрогобиччина» опубліковано допис із текстом «Тарас Кучма з УДАРом іде на вибори», а у відеоролику Кучма називає себе членом команди. Хоча документи на посаду міського голови Дрогобича Тарас Кучма подав як самовисуванець. 

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 21 Виборчого кодексу України виборчий процес кожних виборів, передбачених цим Кодексом, здійснюється на засадах публічності і відкритості виборчого процесу, усіх його процедур з урахуванням обмежень, встановлених законом, належного інформування виборців та інших суб'єктів виборчого процесу.

Згідно з частинами 3 та 4 статті 218 Виборчого кодексу України, повідомлення про час і місце проведення зборів, конференції організації партії з метою висування кандидатів у депутати, порядок акредитації на таких зборах, конференції представників засобів масової інформації, визначений його організаторами, не пізніш як за п'ять днів до дня проведення зборів, конференції розміщується на офіційному вебсайті організації партії, а у разі його відсутності − на офіційному вебсайті партії. Про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової інформації на таких зборах, конференції визначає організатор заходу. Порядок проведення з'їздів та конференцій регламентується внутрішньо партійними документами, переважно Статутом партії. 

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.