Станом на 19.00 всі члени комісії покинули приміщення ТВК, поблизу будівлі облради з’явилися пожежні машини та представники поліції. 

Члени обласної ТВК та представники політичних партій, які принесли документи для реєстрації кандидатів, чекають на вулиці. В якій кімнаті виникла пожежа та коли члени комісії зможуть приступити до роботи, наразі невідомо. Спостерігач ОПОРИ залишається на місці події, щоб оновлювати інформацію. 

UPD 20:05: Дещо пізніше 17:00 спрацювала пожежна сигналізація і повідомлення про те, аби всі покинули приміщення. На той момент члени комісії приймали документи на реєстрацію від партії "Слуга народу". Відповідно, не встигли прийняти документи від політичних партій "Наш край", "За майбутнє", Партія зелених.

UPD 20:25: Регіональні видання публікують інформацію про проведення навчань. Так, "Информатор" з посиланням на попередню інформацію від Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомляє, що в приміщенні відбулись навчання, а вибух і пожежа - лише імітація. Інформації на сайті ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, яка б підтверджувала чи спростовувала таку версію щодо інциденту, немає. "Наше місто" з посиланням на власні джерела повідомляє, що це навчання Служби безпеки України. На сайті СБУ інформації, яка б могла підтвердити чи спростувати повідомлення про навчання в Дніпропетровській області, немає.

UPD 25.09.2020 12:00: Речниця ГУНП у Дніпропетровській області Ганна Старчевська в коментарі для ОПОРИ підтвердила, що 24 вересня в приміщенні обласної ради проводились навчання СБУ. 


Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.