На День міста у Дніпрі активісти партійних осередків ВО «Батьківщина», «Наш край», Блоку Вілкула «Українська перспектива» роздавали повітряні кульки з партійною символікою в парку Шевченка та на Набережній.  А у Кам'янському потенційний кандидат займаєься благоустроєм. 

Кам’янське

5 вересня у м. Кам’янське, на пл. Калнишевського та по бульвару Будівельників були зафіксовані намети партії «Пропозиція», в яких  розповсюджували партійну газету та анкету. Тим, хто її заповнював, обіцяли приносити газету додому. Опитування стосувалось інформації про ПІБ, дату народження, номер телефону, електронну пошту та готовності голосувати за «Пропозицію», пріоритетні ТВ-канали, соціальні мережі.

Депутат міської ради Кам’янського та член партії «Бджола» Артур Круть активно займається благоустроєм 5-го району Лівого берега. Встановлюються лавочки та дитячі майданчики, а сам потенційний кандидат у депутати відвідує заходи у футболці з емблемою партії «Бджола»  та написом - «Наш депутат. Артур Круть».

Новомосковськ

11 вересня в міському парку Новомосковська пройшов захід за підтримки ГО «Наш Новомосковськ», очільником якої є Сергій Рєзнік, потенційний кандидат на посаду міського голови. Присутніх на заході розважав танцювальний гурт, також відбувся кінопоказ просто неба.

13 вересня в с. Орлівщина, с. Гвардійське та с. Піщанка (Новомосковський район) активісти партії «Пропозиція» проводили опитування місцевих жителів. Їм було запропоновано залишити коментар щодо проблем, які необхідно вирішувати першочергово.

Дніпро

11 вересня в Дніпрі відзначали День міста, тож політичні сили скористалися можливістю нагадати про себе під час святкувань, які зібрали велику кількість людей. На сайті Дніпровської міської ради 21 серпня було оприлюднено розпорядження міського голови Бориса Філатова «Про проведення святкових заходів з нагоди відзначення Дня міста у 2020 році». В п. 18 зокрема йдеться про заборону використання партійної символіки під час проведення заходів.

Сам міський голова Дніпра Борис Філатов відвідав багато заходів, серед яких інспектування відреставрованої Набережної та пішохідної частини вул. Короленка.

Міського голову супроводжували дівчата і хлопці у жовто-синьому вбранні з написом «Дніпро», які роздавали календарики в стилістиці зовнішньої реклами Бориса Філатова, із зазначенням його імені та прізвища, а також словом «Обираємо» на задньому тлі.

У парку Шевченка 11 вересня був розміщений намет з написом «Партія Шарія», поряд стояла фотозона з написом «Шарий в городе», всім бажаючім роздавали повітряні кульки червоного кольору, а також агітаційні листівки, газети та безкоштовну солодку вату. Близько 15:30 з’явилися поліцейські, які попросили прибрати намет. Представники «Партії Шарія» відмовились. Поліцейські зібрали пояснення активістів.

Спостерігачу ОПОРИ поліцейські повідомили, що протягом дня в парку з’являлися представники різних партій і до них були аналогічні прохання. Активісти партії «Європейська солідарність» залишили парк, натомість представники партії «Блок Вілкула «Українська перспектива» зняли жилети з назвою партії та продовжили роздавати кульки, на яких була зазначена назва партії.

«До поліції поступило повідомлення, що поблизу парку Шевченка представники «Партії Шарія» розбили намет. У них був дозвіл від міської ради на встановлення намету і банеру для фотографування. Факту проведенння політичної агітації не зафіксовано. Також була скарга, на Блок Вілкула «Українська перспектива» за те, що вони роздавали повітряні кульки та футболки у двох місцях, але заявник сказав, що агітація не проводилась. Також було повідомлення, що заявник бачив на мості колонну автомобілів з символікою партії «Громадська сила». Поліцією були проведені первинні перевірки за всіма фактами, але фактів порушень не зафіксовано», - розповіла ОПОРІ Ольга Кузнєцова, заступниця начальника відділу комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

Активісти ВО «Батьківщина» та партії «Наш край» також роздавали повітряні кульки на Набережній.

Активісти «Опозиційної платформи – За життя» встановили намет у центрі Дніпра, перехожим роздавали кульки та медичні маски з символікою партії.

 13 вересня у дворі по вулиці Донецьке шосе, 123, на екрані з символікою партії «Опозиційна платформа – За життя» демонструвався мультфільм для дітей.

Відповідно до частини 1 статті 51 Виборчого кодексу України передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Передвиборна агітація, поза іншим, може проводитись у формі розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, а також розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)