Упродовж місяця 9 місцевих осередків партій, за спостереженням ОПОРИ, проводили пряму роботу з виборцями. Вони роздавали повітряні кульки, дарували меблі та техніку, влаштовували святкові заходи та тематичні акції.

16 вересня потенційний кандидат на посаду міського голови від партії «Пропозиція» Олександр Сєнкевич вручив книги про Миколаїв переможцям конкурсу, який він оголосив до Дня міста.  14 вересня потенційна кандидатка від «Пропозиції» Ганна Ременнікова передала 4-й міській лікарні м. Миколаєва допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту (одноразові маски, ізоляційні халати, респіратори) та пульсоксиметри, про це повідомляє офіційна сторінка лікарні в Facebook. А 20 серпня на сторінці «Олександр Сєнкевич-мер Миколаєва» в Facebook було розміщене відео, в якому чинний міський голова розповідає про тендер на придбання нових тролейбусів. «Нагадаю, що після поновлення на посаді міського голови, я відновив переговори з ЄБРР по закупівлі для міста 60 тролейбусів. 20 з цих тролейбусів будуть на автономному ходу, що дозволить їм на певний час відхилятись від контактної лінії і довозити людей у віддалені райони», − йдеться у відеозверненні.

Пряму роботу з виборцями проводив і місцевий осередок партії «Слуга народу». Так, 14 вересня потенційна кандидатка на посаду міського голови Тетяна Домбровська на офіційній сторінці в Facebook повідомила про підписання договору з ректором Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Леонідом Клименком і підрядником щодо ремонту даху Палацу спорту «Трудові резерви». 5 вересня на цій же сторінці з’явився допис те, що Південнобузький міст буде переданий у державну власність, лобіюванням цього питання займалась Тетяна Домбровська та народний депутат від «Слуги народу» Ігор Негулевський. А 24 серпня  у м. Вознесенськ, у парку «Січової Слави», під патронатом нардепа Артема Чорноморова у пройшло свято «День Народження моєї країни».

Представники місцевого осередку партії «Наш край» 12 вересня у Миколаєві вітали з Днем міста та роздавали перехожим повітряні кульки, про це повідомляє сайт «Преступности.НЕТ». 8 вересня видання «Еланецкие новости» опублікувало новину про те, що член міської команди «Нашого краю» Олег Мудрак ініціював благоустрій території біля найстарішого дуба в Миколаєві, а профінансував цей проєкт голова фракції «Нашого краю» в обласній раді Юрій Кормишкін. А 7 вересня спостерігач ОПОРИ зафіксував, як на центральній пішохідній вулиці Миколаєва волонтери роздавати газети з символікою партії «Наш край». 28 серпня представники партії  організували у м. Первомайськ фестиваль фарб.

За інформацією спостерігача ОПОРИ, 15 вересня депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігор Івануна зустрічався з мешканцями села Зелений Гай, щоб ознайомитись із перспективами майбутнього розвитку Доманівської громади.  9 вересня на сторінці депутата Первомайської міської ради від «Батьківщини» Тимура Глушко  був розміщений допис про те, що за кошти, зібрані на «Благодійному забігу», він та його однопартійці придбали ультразвуковий інгалятор, який передали в дитяче відділення Первомайської лікарні. Цього ж дня користувачка Facebook Ірина Цисар розмістила допис, в якому дякує Тимуру Глушко за 10 тис грн., виділені на ремонт харчоблоку в ДНЗ «Зірочка». А 7 вересня вчитель Первомайської ЗОШ № 5 Вікторія Жуковська в своєму дописі в Facebook висловила подяку Тимуру Глушко за новий телевізор для шкільного класу. За три до цього  Вікторія Жуковська  дякувала партійцю за нову дошку та двері. А 24 серпня  на сторінці «Миколаївська Батьківщина» був розміщений допис про те, що представники Очаківська осередку партії організували змагання серед дітей м. Очаків під назвою «Здорові діти – щасливі батьки». 21 серпня на цій же сторінці було опубліковане повідомлення під назвою «Депутат Очаківської міської ради від «Батьківщини» добився ремонту об’їзної дороги». В ньому йшлося про представника партії Євгена Кадочнікова.

Представники місцевого осередку партії «Опозиційна платформа-За життя» 15 вересня у Миколаєві роздавали повітряні кульки з логотипом та назвою партії, це зафіксували спостерігачі ОПОРИ. А 19 серпня у Миколаєві молодіжне крило партії провело зустріч із жителями мікрорайону «Ракетна роща».

8 вересня, 19 та 28 серпня спостерігач ОПОРИ зафіксував у м. Первомайськ намет із символікою партії «Європейська солідарність», де здійснювався набір волонтерів та роздавали друковану продукцію. А 20 серпня на сторінці «Європейська Солідарність – Миколаївська область» в Facebook з’явився допис, в якому всіх охочих запрошували поїхати на Марш Незалежності в Києві.

Миколаївський міський осередок партії «Опозиційний блок» на своїй сторінці в Facebook регулярно розміщував фото потенційних кандидатів, тим самим знайомлячи їх із виборцями.

Миколаївський міський осередок Партії Шарія 10 вересня провів зустріч із мешканцями багатоквартирних будинків в Інгульському районі.  А 8 вересня представники партії відкрили новий офіс у Миколаєві, про це повідомляється на сторінці осередку в Facebook. А 27 серпня представники партії провели опитування на вулицях Миколаєва. Запитували, зокрема, про відміну виборів на підконтрольних територіях, про довіру до поліції та судів. 

15 вересня представники Миколаївського міського осередку партії «Демократична Сокира» провели під будівлею апеляційного суду акцію на підтримку легалізації медичного канабісу, інформує сторінка осередку в Facebook.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)