У місті Селидове вчасно не сформовані виборчі округи. Голова територіальної виборчої комісії зазначає, що основна причина недотримання Календарного плану – новий склад Селидівської ТВК, який був сформований 4 вересня 2020 року. 

Виборчий процес вже стартував 5 вересня. Згідно з Календарним планом Центральної виборчої комісії, не пізніш як на другий день виборчого процесу, а саме до 6 вересня 2020 року включно, територіальним виборчим комісіям необхідно сформувати виборчі округи. Так, у місті Селидове Донецької області у міській ТВК округи не були сформовані. Представники ОПОРИ звернулися до комісії для ознайомлення з інформацією, які округи було сформовано, але члени комісії зазначили, що засідання не було проведене, округи ще не формувались.

У коментарі ОПОРІ голова Селидівської міської територіальної виборчої комісії Тетяна Ковальчук пояснила, що у тому складі, який має брати участь у засіданні та приймати рішення щодо організації виборчого процесу, комісія вперше зібралася тільки в п'ятницю, 4 вересня, всі присутні прийняли присягу та розпочали роботу. Також голова комісії зазначила: «Я розумію, що ми не вкладаємось у встановлені строки. Пояснення в мене наступне: комісія, що працювала у старому складі, при відкритті юридичної особи допустила помилки, які ми зараз виправляємо, вносяться зміни голови комісії. До цього моменту не було в наявності печатки». 

Тетяна Ковальчук пояснила, що в першу чергу необхідно відкрити рахунки і підготувати відповідну документацію. Щодо недотримання строків по формуванню округів, вона заявила, що над цим зараз працюють. Представники ОПОРИ поставили питання щодо точних строків, коли округи будуть сформовані, і можна буде ознайомитись з інформацією. Голова комісії відповіла: «Ми плануємо максимум до завтра до вечора це зробити, але якщо держреєстратор зателефонує і скаже, що в нього все готове, то ми поїдемо оформлювати все далі».

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області зазначила: «Територіальні виборчі комісії на Донеччині повинні були створити виборчі округи не пізніше 6 вересня включно. Навіть розуміючи, що вони стикнулися з помилками в організації роботи попереднього складу комісії, недотримання строків Календарного плану, затвердженого ЦВК, гальмує виборчий процес у відповідній громаді».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА