На виборчій дільниці №631241 (171 виборчий округ) спостерігачі Мережі ОПОРА зафіксували результат роботи невідомих, які розмальовують інформаційні плакати з довідкою про претендентів на пост керівника держави.

На 21 травня об'єктами народної творчості стали 6 кандидатів з 21: Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Михайло Добкін, Петро Симоненко, Сергій Тігіпко та Олег Тягнибок.

Виборча дільниця розташована в Харкові за адресою вул. Червонопрапорна, 16. Це приміщення навчального корпусу №2 НТУ “ХПІ”, що означає постійний потік студентів та неможливість вчасно зреагувати на дії порушника. Тому поки що працівники дільничної комісії ведуть боротьбу з тими, хто розмальовує інформаційні плакати, за допомогою оголошень з проханням утриматися від подібної поведінки.

 news 22 05 Kharkivska obl2
news 22 05 Kharkivska obl5

 (Примітка: виявлено пошкоджені плакати з програмами кандидатів П. Порошенка, Ю. Тимошенка, П. Симоненка, М. Добкіна і О. Тягнибока)

 
 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.