Місцеві газети Хмельниччини друкують матеріали про кандидатів на пост Президента України без позначення, що то політична реклама. Пояснення у кожному випадку просте: з друкованими ЗМІ у районах Хмельниччини місцевими штабами кандидатів не укладено договорів про публікацію матеріалів про них.

Так у Славутській міськрайонній газеті «Трудівник Полісся» (ТВО № 195) без імсцевих інформаційних приводів в номері 18 за 1 травня 2014 року надруковано матеріали про підтримку кандидатури Петра Порошенка Всеукраїнською асоціацією ветеранів Афганістану та «Потрібно знайти взаєморозуміння між владою і громадянами» про ситуацію в Донецькій та Луганській областях з точки зору Кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко.

xm-Pryhovana pol reklama tymoshenko

 

xm-Pryhovana pol reklama poroshenko

Засновниками газети «Трудіфвник Полісся» є Славутська міська і Славутська районна ради та районна державна адміністрація з колективом редакції.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.