14 жовтня у День захисників і захисниць України кандидати на посаду харківського міського голови брали участь у «Марші захисників України», зустрічалися з курсантами університету внутрішніх справ та нагороджували працівників Академії Нацгвардії. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, кандидат-самовисуванець Костянтин Немічев та кандидат від партії «Європейська солідарність» Олександр Скорик взяли участь у «Марші захисників України». Колона крокувала від майдану Конституції, вулицею Сумською до пам‘ятника Тарасу Шевченко.

Харків‘яни несли банер з написом «Захист України – справа честі», а також банер на підтримку Сергія «Чілі» Величко, якого затримали правоохоронці.

Спостерігачі ОПОРИ фіксували виступи Немічева та Скорика  біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Їх представили як громадських діячів.

Після чого учасники заходу запалили піротехніку.

Крім того, на сайті Харківської міськради з’явилося привітання секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова з Днем захисників і захисниць України. Терехов є кандидатом у міські голови від партії «Блок Кернеса – Успішний Харків».

Також у цей день Терехов взяв участь в урочистостях, присвячених Дню захисників і захисниць України, які пройшли напередодні свята 13 жовтня в Центрі культури Національної академії Національної гвардії України, де він вручив нагороди міськради.

14 жовтня Терехов взяв участь у заході складання присяги працівника поліції Першокурсниками Харківського національного університету внутрішніх справ. Присягу працівника поліції склали 620 курсантів.

Джерело: city.kharkov.ua

Кандидат на посаду міського голови Михайло Добкін ніяк не відреагував на свято. В цей день він провів зустріч з мешканцями по вул. Прорізній, 1А. 

На цій зустрічі також була присутня спостерігачка ОПОРИ, а ще місцевий котик.

Під час зустрічі Добкін повідомив, що передав гроші у лікарню на боротьбу з коронавірусом. Однак, в яку саме лікарню – не повідомив.

У зв’язку з тим, що факту передачі грошей, який би супроводжувався агітацією чи згадкою кандидата, не зафіксовано, то не можна робити однозначний висновок про наявність чи відсутність у таких діях ознак непрямого підкупу виборців.

Кандидат на посаду міського голови Дмитро Маринін записав відеопривітання зі святом, яке розмістив на Youtube на сторінці «Новий Харків – Новий мер» та на власній сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців. Щоб долучитись до громадського спостереження, необхідно подати заявку за посиланням: https://vybory.oporaua.org/