Харківські поліцейські встановили особу 23-річного харків’янина, якого вважають причетним до пошкодження наметів кандидата у міські голови Михайла Добкіна та кандидата у міські голови від партії Шарія Володимира Плетньова.

Про це ОПОРІ стало відомо з повідомлення пресслужби облуправління Національної поліції.

Так, 10 жовтня чоловік на вул. Сумській пошкодив агітаційний намет кандидата у міські голови Михайла Добкіна та зірвав з неї щит. Інформацію про пошкодження палатки та відео виклав Добкін у своєму телеграмі.

Окрім того 14 жовтня до відділу поліції № 2 Харківського РУП № 3 надійшло повідомлення про пошкодження агітаційного намету партії Шарія з зображенням кандидата на посаду міського голови Володимира Плетньова по вулиці Полтавський шлях  у Холодногірському районі біля станції метро “Холодна Гора”.

Джерело: hk.npu.gov.ua

Відео інциденту є у групі “Холодна Гора” у Інстаграмі.

За вказаним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Поліцейські вважають, що злочин скоїв  23-річний харків’янин.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців. Щоб долучитись до громадського спостереження, необхідно подати заявку за посиланням: https://vybory.oporaua.org/